Početna Ekonomija Morsko dobro raspisuje tendere za zakup kupališta

Morsko dobro raspisuje tendere za zakup kupališta

3

images_slike_gradovi_hn_plaza yachting_clubPrvi tender za zakup kupališta na području opštine Budva biće objavljen u četvrtak, 31. decembra 2015.godine, nakon čega će svakodnevno, počevši od 4. januara 2016. godine, biti objavljivani tenderi za zakup kupališta i u drugim primorskim opštinama. Javni pozivi za ustupanje lokacija za privremene objekte biće objavljeni krajem januara kako bi se sredinom februara sproveli licitacioni postupci, saopšteno je iz JP Morsko dobro.
Sa ovim aktivnostima Morsko dobro je krenulo radi blagovremene pripreme turističke sezone i poštovanja dinamike koju je utvrdilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koje je krajem godine usvojilo Plan objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016.-2018. godine.

Tenderi za zakup kupališta pripremljeni su u skladu sa važećim dosadašnjim cjenovnikom početnih naknada i neće se bitno razlikovati od prošlogodišnjih postupaka. Zbog neradnih dana usljed praznika, trajanje tendera biće 30 dana.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom takođe obavještava buduće zakupce da je kod Ministarstva održivog razvoja i turizma iniciralo donošenje novog Pravilnika o uslovima koje moraju ispuniti uređena i izgrađena kupališta radi podizanja standarda u organizaciji kupališta, prvenstveno većeg stepena čistoće i uređenosti kupališta tokom sezone i u vansezonskom periodu.

Zbog podizanja odgovornosti zakupaca, Javno preduzeće je pripremilo i posebna pravila kojim se utvrđuje kontrola organizacije kupališta i rada privremenih objekata, te precizni uslovi za aktiviranje činidbenih garancija za slučajeve nepoštovanja ugovorenih obaveza.
Sredinom januara 2016. godine iz Morskog dobra će detaljno upoznati javnost sa aktivnostima tenderskih postupaka, planovima i investicijama u 2016. godini, kao i procedurama i aktivnostima na podizanju kvaliteta ponude i dosljednog poštovanja ugovorenih obaveza.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code