Početna Društvo Morsko dobro umanjuje cijenu zakupa za 50%

Morsko dobro umanjuje cijenu zakupa za 50%

11

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je, u cilju umanjenja negativnih ekonomskih efekata izazvanih pandemijom koronavirusa, donijelo odluku prema kojoj se korisnicima/zakupcima koji obavljaju djelatnost sezonski ili tokom čitave godine, i to u ugostiteljskim objektima- restoranima, na kupalištima, privremenim lokacijama i pristaništima godišnja ugovorena naknada za korišćenje morskog dobra umanjuje za 50% – saopšteno je iz tog preduzeća.

– Takođe, zbog novonastalih okolnosti izazvanih pandemijom u cilju stvaranja uslova za bezbjedno korišćenje kupalištima, korisnicima uređenih i izgrađenih kupališta koji su do dana 28.07.2020. godine podnijeli inicijative za izmjenu ugovornih odredbi i zahtjeve za mirovanje ugovora u sezoni 2020. godine može se odobriti zaključenje Aneksa ugovora za 2020. godinu, uz djelimično ispunjenje ugovornih obaveza, a pod uslovom:

1. Da se na kupalištu ne pružaju turističke usluge, odnosno ne vrši izdavanje ležaljki i suncobrana i ne stavljaju u funkciju prateći privremeni ugostiteljski objekti i sadržaji;
2. Da korisnik plati 30% od ugovorene godišnje/sezonske naknade;
3. Da korisnik obezbijedi minimum uslova za bezbjedno korišćenje kupališta, što podrazumijeva ispunjenje sledećih precizno definisanih obaveza:

• Ograđivanje kupališta sa mora;
• Postavljanje propisanih informativnih tabli;
• Obezbjeđenje propisanog broja spasilaca;
• Obezbijeđene propisane sanitarne uslove (Sanitarni čvor, mobilne korpe za otpatke, tuševe i kabine za presvlačenje);
• Zaključen ugovor sa komunalnim preduzećem o odvozu smeća;
• Obaveznu dezinfekcionu opremu i druge mjere predviđene Naredbom za preduzimanje mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa („Sl. List CG br. 043/20)

11 Komentari

 1. 90 posto manje turista, a cijena 50 posto umanjena, gdje je računica, domacim netrebaju zakupi plaza samo plaza, za bucnut se sat ili dva..

  14
  2
 2. Ono malo zakupaca nudi besplatne lezaljke i suncobrane a oni bi da se namire bar 50 od sto a za zakupce bas ih briga. Vi ko da zivite u paralelnom svijetu, ko ce da vam uzme i za koga da im i djaba date a ne 50 od sto.³

  34
  1
 3. Tako je svaka cast , evo sad ocekujemo da se smanje cijene vode , smeca , parkinga … ili drugim recima da opstina prestane da pljacka ovaj narod !

  22
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code