Početna Društvo MORT će finansirati programe suzbijanja nelegalnog odlaganja otpada

MORT će finansirati programe suzbijanja nelegalnog odlaganja otpada

5

Komisija za raspodjelu sredstva za finansiranje projekata nevladinih organizacija (NVO) pozvala je NVO koje imaju iskustvo u oblasti upravljanja otpadom da prijave programe koji mogu doprinijeti realizaciji Državnog plana upravljanja otpadom u Crnoj Gori od 2015. do sljedeće godine i lokalnih planova upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma finansiraće programe suzbijanja nelegalnog načina odlaganja otpada i ažuriranje propisa neuređenih odlagališta sa 10 hiljada eura.

Kako se navodi, strateški cilj je jačanje ekološke svijesti o značaju eliminacije neuređenih odlagališta.

„Aktivnosti NVO koje će doprinijeti ostvarivanju strateških ciljeva i zadovoljiti potrebe ciljne grupe odnose se na edukaciju na temu sprječavanja nelegalnog načina odlaganja otpada, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, informisanje o dosadašnjim aktivnostima saniranja neuređenih odlagališta u Crnoj Gori“, navodi se u javnom konkursu.

Te aktivnsoti odnose se i na ažuriranje spiska neuređenih odlagališta, te slivove rijeka koje imaju prekogranični karakter.

Za jedan program može biti dodijeljeno najmanje 800 eura, a najviše 2000 eura.

Na konkurs NVO može prijaviti najviše dva programa, ali joj se može dodijeliti novac samo za jedan. Prijave na konkurs mogu se podnositi do 8. septembra.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code