Početna Društvo Moto Djeda Mrazovi počeli pripreme za posjetu Dječijem domu

Moto Djeda Mrazovi počeli pripreme za posjetu Dječijem domu

2

NVO No limit bikers iz Podgorice počela je pripreme za IX humanitarnu akciju Moto Djeda Mrazovi, kojom će, u susret Novoj godini, obradovati 60-ak štićenika DD Mladost u Bijeloj. Humanitarna i ujedno zabavna akcija planirana je za subotu, 22. decembar, u podne.

Jedan od organizatora akcije, Marko Radulović, za Radio Jadran kaže da je učešće za sada potvrdilo već 80 bajkera „rekreativaca“, koji inače nijesu članovi nijednog Moto kluba. Kao i ranijih godina, pored No limit biker-a, akciju podržava nekoliko moto klubova iz Crne Gore, zaključno sa hercegnovskim, MC Cruiserom:

– Sigurno će biti između 200-250 motora. Prošle godine ih je bilo preko 200. Akcija raste svake godine i nije se desilo da nas je bilo manje od 150. Učešće su potvrdili svi najaktivniji Moto klubovi – MK Bar, MK Pirati, MK Noćni vukovi, MK Lavovi iz Kotora i drugi – kaže Radulović.

Za djecu pripremaju poklon paketiće, no pored toga, mališani će dobiti odjeću, obuću, donji veš, pidžame, dublje zimske cipele i slično, što bajkeri obezbjeđuju svojim, ali i uz pomoć donacija prijatelja i sponzora. Radulović, nakon skoro deceniju, ocjenjuje da je riječ o akciji koja je „izašla iz svih crnogorskih šablona“:

– Akcija prije svega nosi jako lijepo poruku i ima jako lijep učinak, jer prema riječima direktora Doma, djeca se najviše obraduju nama. Na stranu sve materijalno što je neophodno da bi akciju organizovali, najveći nam je problem da animiramo sponzore da učestvuju, daju popust, poklon –  dodaje on.

Najveći dio Djeda Mrazova na motorima, okupiće se u Podgorici, odakle kreću ka Sozini. Na raskrsnici ka Petrovcu sastaju se sa motoristima iz Bara, Ulcinja i Sutomora. Na pumpi Luk oila na Jazu, priključuju se Budvani, a sa Tivćanima i Kotorima nalaze se na trajektu. Novljani će tradicionalno čekati u Kamenarima, odakle kreće defile gradom. Dolazak u Dječiji dom planiran je oko podne, ali će sve zavisiti od vremenskih uslova i intenziteta saobraćaja.

Budući da će sljedeće godine biti upriličena jubilarna deseta akcija, No limit bikeri nastojaće da obraduju i mališane u Domu za djecu sa specijalnim potrebama na Zabjelu, nakon čega kreću ka Bijeloj.

2 Komentari

  1. Bravo momci,jer bez obzira na godine,ovi ljudi su vječno mladi,otvorenog duha i još više veellilkog srca.Hvala Vam.A spnzori,velika većina,nažalost sitne duše a “velike ” gazde.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code