Početna Društvo Motorijada u Trebinju “kriva” za velike gužve na graničnom prelazu Sitnica

Motorijada u Trebinju “kriva” za velike gužve na graničnom prelazu Sitnica

5

Sezona jeste počela, ali gužve su uranile, pogotovo na Sitnici, graničnom prelazu Crne Gore i BIH. Juče i danas, žale nam se putnici u vozilima, čekaju po uru. Službenici granične policije, kao i uvijek svakom pregledaju i skeniraju dokumenta, po  “evropkoj kontroli”, koju već izvjesno vrijeme rade i na hrvatskoj strani, na granici Debeli brijeg-Karasovići i Kobila-Vitaljina.

Kako saznajemo u hercegnovskoj graničnoj policiji, zastoj na Sitnici nastao je zbog Motorijade u Trebinju. Na stotine motora prelazi granicu u talasima.

Provjerili smo i saznali da zaista “Moto skup Trebinje 2017”, navršava punoljetstvo i  osamnaestu godinu, u organizaciji TNT kluba  slave bajkeri  iz tog grada, ali i njihovi prijatelji motoristi iz Crne Gore i drugih država.

Gužve jesu velike i neuobičajene za taj granični prelaz, jer nema treće trake kao na Debelom brijegu. Na tom najprometnijem graničnom prelazu u Crnoj Gori sve je, ipak, podnošljivije, ne čeka se mnogo iako promet raste. Proteklog mjeseca bio je uvećan 10% u odnosu na prošlogodišnji.

Međutim,  na hrvatskom dijelu, u Karasovićima , kolone su duže i više se čeka. Bez obzira što je riječ o prelazu EU, hrvatska policija i carina, odnedavno kontrolišu putnike i vozila  svih  evropskih zemalja.

Rast terorizma i opšta svjetska kriza, učinili su svoje i veči oprez i budnost na granicama su evidentni.

5 Komentari

  1. Krivica je i bezobrazluk i neorganizovanost..nekoliko pita sam bio svjesok da je guzva na izlazu iz cg a traka za ulaz u cg zvrji prazna ali gospoda iz gr pol ne rasporedjuju resurse da olaksaju ljudima koji cekaju na zaropecini vec ..svojim ocima vidio..ovaj besposleni igra igrice na tf dok kolega pokusava savladati navalu..a kad dodjete na herc stranu guzve nigdje jer odmah aktiviraju drugu traku i za ulaz… Takodje kako nadlezni nisu culi da ce biti motorijada pa da angazuju jos par sigurnih glasaca da makar vidimo da se trude..isto je i za praznike i vikende..iako svi znamo da ce biti guzva oni gore ne znaju ili se prave ludi..molio bih da imamo mogucnost da uredimo drzavu po mjeri gradjanina a da se ne prebrojavamo ko je ko i ciji je ovo grad….

    8
    1
  2. Postalo je normalno da za svako maltretiranje gradjana institucije imaju neko “objasnjenje” umjesto da oni koji rade u tim instucijmama urade nešto da riješe problem zbog onih od čijih poreza primaju platu

    12
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code