Početna Društvo Mrak “progutao” kružni tok i Ulicu Orjenski bataljon

Mrak “progutao” kružni tok i Ulicu Orjenski bataljon

15

Više od sedmice Ulica Orjenskog bataljona na Crvenom krstu, kao i kružni tok u Meljinama su zbog kvarova na instalacijama bez javne rasvjete.

Saobraćanje kružnim tokom u večernjim satima „olakšava“ intenzivno osvjetljenje sa obližnjeg bilborda, kao i rasvjeta sa Tržnog centra.

Picerija i restoran

Malo veći problem imaju stanovnici Orjenskog bataljona, na potezu „od duba“ do bivšeg lokala Tri šešira, na kojem je preko 20 stubova izvan pogona. Jedino osvjetljenje pruža velika reklama sa marketa IDEA, odnosno manja iznad kafane Ognjište, dovoljne tek toliko da se nazire put.

Roditelji iz zgrada na ovom potezu dodatno brinu kad dočekuju djecu iz škole, ili ih puste da se igraju „kroz naselje“, s obzirom da se jednosmjerni režim saobraćanja u ovoj ulici ne poštuje.

Direktorica Komunalno stambenog Jasmina Konjević, objašnjava da je na kružnom toku prekinut kabal javne rasvjete prilikom kopanja za kanalizacioni priključak.

U ulici Orjenskog bataljona je, nakon složenog kvara, urađeno „privremeno prebacivanje sistema“, međutim, rasvjeta još nije puštena. Kabal rasvjete je oštećen na mjestu na kojem su se izvodili radovi za formiranje pristupa za privatnu parcelu. Kvar je tek nakon nekoliko dana lociran, ali će, prema  riječima Konjević, biti neophodno dodatno iskopavanje kako bi se kvar otklonio.

Stoga, do daljnjeg, s dodatnim oprezom vozite  kružnim tokom i ulicom Orjenski bataljon.

15 Komentari

 1. neki od nas pješke idu ulicom Orjenski bataljon u 22.30 h uveče kad se vraćamo sa posla i na svu muku i umor još treba da mislimo oće li nas ko napastvovat u onom mraku.lako je za auta, oni imaju farove.

 2. E da je samo na ta dva mjesta, sta je s magistralom od tunela ka Zelenici, mogu se vidjeti samo rupetine i farovi koji biju gore dole, to samo kod nas ima. Ipak je mrak manji problem od izubijanih puteva koji se rade svake godine pred sezonu po 200,300 metara, obiljezeni su za rad prije mjesec a masina ni na vidiku. Bitno da je Ceca bila i podigla imidz grada, samo naprijed 😊

  10
 3. Rasvjeta se popravlja kompletna za maksimalno jedan dan! Dionica puta u igalu se radi maksimalno 2 sedmice! I radi se najvise nocu!! Polomljeni semafor koji je privatnik parking servis polomio gradjani placaju, a treba mu 6 mjeseci da se zamjeni!! *ebes i politiku i sve ostalo, treba grad da funkcionise a ne da svi pametujemo ko sta i kako, nego kao jedno da funkcionisemo i da svako radi svoj posao kako treba!!!

  18
 4. Zasto se ne bi organizovala javna rasprava na trgu i glasanje kako bi sta trebalonda se uradi, da svako izadje i kaze svoje misljenje sto se tice radova na putu, javne rasvjete i svega bitnog za nas gradjane, grad, turizam i buducnost, i za ono sto cemo ostaviti nasim potomcima. Vrlo jednostavno treba da funkcionise sistem, napravi se program u koji gradjani unesu odredjeni dio svojih licnih podataka (odredjeni kako ne bi doslo do zloupotrebe), i svako da ima pravo glasa! Postave se kompjuteri kao bankomati na par mjesta u gradu i svake sedmice se glasa sta i kako. Da se ne pitaju ovi u opstini i u pg, nego gradjani da oducuju o sebi, svom gradu i svojoj buducnosti!

  • marko# tačno i više od 3 mjeseca,u našoj ulici nema svijetla,zoveš jedan kažu jedno ,zatim drugi dan ,drogo nešto itd,niko nikom nizašta ne odgovara.Mislim se ,idem na proteste ali kada pogledam ove u Novom ,gori su od Milovih

   5
   2
 5. Nekada se pitam da li u ovom gradu žive i odgovorni za javašluke i ovi koji treba da vode računa da javašluke spriječe. O rasvjeti je sve rečeno, čkilji kao u srednjem vijeku. Jedan od posljednjih primjera kako se loše rade poslovi od interesa za sve građane je prekopavanje raskrsnice pored Doma zdravlja. I kao da nije dovoljno što je ulica zakrčena parkiranim kombi vozilima, taxi i sl., sada još i to što su kopali su zakrpili ne vodeći računa da tu prolaze bicikla, motori pa i kola kojima će se napraviti šteta jer je ivica oštra a kanal ostao dubok.

  29

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code