Početna Turizam MTB karta zaleđa i promo flajer – Cycling Rural

MTB karta zaleđa i promo flajer – Cycling Rural

8

U okviru projekta “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”, na kojem je partner Turistička organizacija Herceg Novi, a koji je odobren u drugom pozivu bilaterale Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, urađeni su promo flajer i karta hercegnovskog zaleđa sa stazama pogodnim za montbiking.

Takođe, ubilježene su kulturne, prirodne i ostale atrakcije duž glavne mb trase “Salty and sweet”, kao i bočnih staza “Boka Bay View” i “Rocks and Trees”.

MB trasa “Salty and sweet” počinje ispod zidina Starog grada, proteže se do Orjenske lokve, najveće vodene površine na Orjenu. S obzirom da se sa velikog broja sporednih trasa (kroz selo Kameno i Lazareviće) pruža otvoren pogled na zaliv, te staze nose naziv “Boka Bay View”.

Takođe, trase preko Vrbanja, koje vode do Vučjeg dola i Žukovice, prirpadaju trasi “Rocks and Trees”, s obzirom da dijelom prolaze kroz šumoviti predio i da se nekoliko lokacija pruža pogled na surovi orjenski krš.

Promo flajer urađen je dvojezično, na našem i engleskom jeziku, a osim MTB karte donosi i niz atraktivnih slika sa Orjena i iz zaleđa. Fotografije su ispraćene pričama o zanimljivostima ovog kraja pa se može saznati koje je godine prvi biciklista izašao na Orjensku lokvu, kada je princ Rudolf Habzburg posjetio Orjen, po čemu su prepoznatljivi selo Žlijebi i Kameno, gdje se nalazi avanturistički park Vrbanj, po čemu je jedinstven Vjetreni mlin u Kruševicama, kada je na Orjenu “otkrivena” munika itd.

MB kartu i flajer možete preuzeti na sajtu TOHN.

 

 

8 Komentari

 1. Nije u pitanju volja vec tezina staze, ako su ovo staze za profesionalne mtbikere onda ok. Za stranca rekreativca ova mapa ne daje nikakvu informaciju, o tezini dionice, usponu, podlozi, itd. Vidim da je ovo finansirano iz Eu fondova, tako da se moglo i malo sadrzajnije sastaviti, ne samo podebljat staze na mapi, dodat par simbola i napraviti zgodan flajer, a neophodnih informacija nidje. Zato je polumapa. Povrsno, ko i sve kod nas.

  5
  1
  • ovo nije polu, nego cijela mapa a prosječan, nadprosječan ili ispodprosječan biciklista neka odabere iz mape što mu je volja da vozi.

   10
   7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code