Početna Društvo Muke za vatrogasce na Debelom brijegu, nepristupačan teren, požar se širi uprkos...

Muke za vatrogasce na Debelom brijegu, nepristupačan teren, požar se širi uprkos avijaciji

5

Požar kojeg je izazvao grom 17. avgusta s vrha brda Osoj, iznad Debelog brijega je i dalje veoma aktivan. Nepristupačan teren ne dozvolajva pripadnicima hercegnovske Službe zaštite i spasavanja da vozilima ili sa naprtnjačama obuzdaju plamen, koji stalno izbija.

Pored niskog rastinja vatra je zahvatila i četinare, pa šišarke lete na sve strane, šireći požarište.

– Ovdje smo sa šest vozila, računajući i dvije cistjerne privatnika. Povukli smo i jedno vozilo sa Luštice, gdje je stabilnija situacija. Osjećamo se nemoćno pred prirodom. Gase i dva air traktora, ali nema ništa „dok noga ne kroči“. Približili smo se koliko smo mogli da se probijemo sa crijevima, rasporedili smo ekipe na dva kraka. Plamen ide sjeverozapadno trenutno, ali vjetar mijenja pravac – kaže nam v.d načelnik Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

Jedina povoljnost je što je za sada požar u pograničnom pojasu daleko od kuća i puta, mada to ne znači i da nema opasnosti, ukoliko nastavi ovom brzinom da se širi.

5 Komentari

 1. Veoma lijepa izjava mladog,pozrtvovanog i strucnog gospodina Skobalja. Za vreijme njegovog mandata dosta je unaprjedio vatrogasno spasilacku sluzbu i mislim da je steta sto sto nije ostao na toj funkciji.

 2. Kako ste svi eksperti za tastaturom. Da ste samo 10% sposobni u svojoj branši koliko u poznavanju tuđeg posla, Šajcarska bi bila sirotinjska zemlja u odnosu na nas! Ako ste toliki dušebrižnici i eksperti kako se predstavljate, idite i pomozite tim ljudima koji zadnjih mjesec ipo dana nemaju kad porodicu svoju da vide.

 3. Nesto nevalja,kazete nepristupacan teren,po tom terenu su granicari patrolirali danju i nocu i iznosili hranu i vodu u naprtnjacama i ostalu opremu,nijesu valjda vatrogasci samo za asfalt. Trebalo je dok je pozar tinjao poslati dvadesetak spremnih momaka sa naprtnjacama da zavrse posao, ali tada je gos.nacelnik davao izjave da je pozar pod kontrolom.Pozar kad se stavi pod kontrolu onda se gasi do kraja a ne cekati da se opet rasplamsa. Svaka cast vecini vatrogasaca ali bi im ipak trebalo organizovati kondicione treninge , obilazak terena i organizovati kosenje staza zajedno sa dobrovoljcima u vremenu kad nema pozara,To bi bilo korisno i lijpo druzenje. Pozdrav .

  11
  7
 4. E što su se vatrogasci ove godine namučili. Borili se sa požarima a otežavali im bura, vrućine, nepristupačan teren. Svaka vam čast na posvećenosti i izdržljivosti . Da vam Bog da jednu dobru kišu i da do penzije nemaju rabote!!!

  18
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code