Početna Politika MUP će kontrolisati birački spisak u Herceg Novom

MUP će kontrolisati birački spisak u Herceg Novom

5

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) detaljno će pratiti broj upisanih u birački spisak za lokalne izbore u Herceg Novom, koji su zakazani za 9. maj.

Kako je „Danu” potvrđeno iz tog resora, birački spisak biće provjeravan do posljednjeg dana i reagovaće na sve eventualne nepravilnosti, do njegovog zaključenja, 29. aprila u ponoć.

Prethodnih dana mnoge nevladine organizacije, i predstavnici opozicionih partija objavljivali su razne podatke o broju duplo upisanih birača , tražeći od aktuelne vlasti da dobro „pročešljaju” birački spisak i evidentiraju nepravilnosti kako bi izborni proces bio što pošteniji.

Istraživanja CEMI-ja, kako su nedavno saopštili, pokazala su da je u birački spisak u Herceg Novom upisano više od 2,5 hiljada birača sa prebivalištem u drugim državama.

Partije na vlasti uporno ponavljaju da je takav birački spisak produkt sadašnje opozicije, a nekadašnje vlasti i da će nova vlast učiniti sve da bude sprovedena reforma izbornog zakonodavstva, koja uključuje i sređen birački spisak.

5 Komentari

 1. Naslov glasi “MUP će kontrolisati biračke spiskove”, pa on to radi već 30 godina. Bili su desna ruka vlasti. Mjesec dva pred izbore bi se rastrčali po terenu i dnevno procjenjivali situaciju i mjerili puls građana. Preko doušnika i drugim metodama su približno dolazili do procenata o raspoloženju glasačkog puka. Pročitana knjiga.

 2. Politicke partije ne bi smjele imati podatke o gradjanima bez prethodno date saglasnosti, s’ toga je ovo klasicno lupetanje pred izbore ili ozbiljna zloupotreba podataka o licnosti….

  17
  4
  • Kao sto ni CEMI nebi trebao imati maticne brojeve. Inace 20 godina se prica o losim spiskovima a sad su se javili kad im je neko platio to da rade, a ne treba pogadjat dva puta ko. Klasicna prica za teletabise patriJotske koji ce povjerovat sve sto im serviraju. I dalje DRPS zove i pritiska za glasanje cak i od svojih najblizih iz SD partije pokusavaju nagovorit da predju kod njih a zajednicka im lista.
   ROFL

   7
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code