Muzička škola Herceg Novi: Nagrade i nastupi

Muzička škola Herceg Novi: Nagrade i nastupi

2606
0
Podijeli

Đaci Muzičke škole Herceg Novi osvojili su 3 medalje na V Međunarodnom muzičkom takmičenju “Slobomir”, od 11. do 14. maja u Bjeljini.

Učenici VII razreda, Mila i Robert Morris su laureati u disciplini klavirski duo, osvojivši prvo mjesto sa najviše poena,  te su u toj disciplini proglašeni apsolutnim pobjednicima.

Picerija i restoran

Učenica V razreda, Anastasija Đaković, u disciplini solo klavir, iz klase profesorice Mire Nikolić, osvojila je drugu nagradu- srebro. Iz klase profesorice klavira, Irene Mijušković, učenica II razreda, Jelena Mandić u disciplini solo klavir – pretkategorija osvojila je prvu nagradu – zlato.

– Žiri takmičenja sačinjavali su eminentni stručnjaci, pijanisti i profesori Muzičkih akademija iz evropskih zemalja i regiona. U konkurenciji od 200 učesnika naši učenici su na najbolji način predstavili školu, grad Herceg Novi i državu Crnu Goru – kazali su iz uprave Muzičke škole.

Na poziv Crnogorskog komiteta CIGRE (Međunarodno vijeće za velike električne mreže), učenici i profesori ove škole su  9. maja upriličili koncert na svečanom otvaranju V Savjetovanja CG KO CIGRE, u kongresnoj sali hotela “Mediteran” u Bečićima.

– Na otvaranju su bili gosti iz 15 zemalja regiona, predstavnici Vlade, odnosnih Ministarstava, Univerziteta i Akademije. Reprezentativnom skupu predstavili su ne naši mladi talenti, a u drugom dijelu koncerta profesori violine, solo pjevanja, flaute , gitare, violončela i klavira – navode iz Uprave Muzičke škole Herceg Novi.

Na kraju nastavne godine, pored redovnih aktivnosti oko prijemnog i godišnjih ispita, učenike i profesore očekuje koncert u KIC-u “Budo Tomović”, zakazan za 9. jun, na kome će se Muzička škola Herceg Novi prvi put predstaviti publici u Podgorici.

Podsjetimo, Muzička škola Herceg Novi, koja redovno obilježava Dan nezavisnosti, prirediće večeras koncert učenika i profesora. Koncert će biti održan u Kongresnoj sali Instituta “Dr Simo Milošević” – Igalo, a počeak je zakazan za 19:30.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code