Myba superyaht show u Porto Montenegru: 22 super jahte i 120 brokera

Myba superyaht show u Porto Montenegru: 22 super jahte i 120 brokera

0
Podijeli

Na drugom eskluzivnom MYBA Pop-Up Superyacht Show, od 2. do 4. septembra u Porto Montenegru okupiće se Dvadeset i dvije superjahte dužine između 24 i 58 metara, te preko 120 brokera, kapetana, agenata, zastupnika i predstavnika jahting industrije iz cijelog svijeta.

portomne press 010916Sajam organizuju nautički centar Porto Montenegro i prestižna međunarodna asocijacija jahting brokera MYBA, sa namjerom da stručnoj javnosti predstave sve prednosti ovog područja za razvoj industrije čarterovanja jahti.

Picerija i restoran

Na impozantnoj listi su Lord of the Seas (58m), JoyMe (49,91m), Reve D’Or (46m), Daima (42,5m), a pridružuju im se i neka od najznačajnijih imena svjetske jahting i čarter industrije, poput kompanija Fraser, Burgess, Ocean Independence, Northrop & Johnson, CharterWorld, Camper & Nicholson, YCO, IYC, Bluewater, CSO Yachts i Edmiston.

–      Za drugu ediciju ovog skupa jahting industrijalaca imamo preko 120 izlagača, što predstavlja 60% više delegata u odnosu na premijerno izdanje prošle godine. Oni dolaze iz Velike Britanije, Monaka, Sjeverne Amerike, Njemačke, Španije, Italije. Izuzetno mi je zadovoljstvo naglasiti za čak  30% učesnika čine regionalne kompanije, uključujući i bokeške lokalne privrednike, što nam je bio jedan od ciljeva – kazao je direktor MYBA Pop- Up Superyacht događaja u Porto Montenegru, Billy Canellas, na press konferenciji.

Predsjednica Opštine Tivat, prof. dr Snežana Matijević, istakla je da tivatski preduzetnici prate trendove, prate potrebe marine koja raste kao integralni dio Tivta:

–      Upravo ovakva saradnja spona je koju moramo jačati i koja nam donosi prosperitet i uspjeh. Pomorska tradicija ovog kraja je duga, bogata i intrigantna, i ona danas kroz industriju superjahti poprima neke nove oblike, ali ostaje jednako upečatljiva i važna. Posebno napominjem da ću podržati svaku inicijativu, svaki projekat koji obogaćuje turističku ponudu grada u post i predsezoni, istakla je Matijević.

Posljednjih sedam godina predivno kruzing-okruženje Crne Gore i Hrvatske, uz crnogorsku legislativu povoljnu za jahte i činjenicu da je Crna Gora van EU poreskog sistema, čine da broj jahti koje rade čartere na Jadranu eksponencijalno raste, i ono što je još bitnije vlasnici i kapetani brodova biraju da ostanu u Porto Montenegru kao svojoj godišnjoj bazi.

–      MYBA događaj daje priliku kako bi jahting brokeri, naši članovi i klijenti dobili najbolje moguće odgovore na svoje potrebe, te da se Jadran i Boka Kotorska promovišu kao idealna kao čarter-destinacija. Ovaj događaj, u terminu koji sada imamo, daje dodatnu vrijednost, jer produžavamo sezonu u najboljem mogućem smislu – dodao je direktor marine Porto Montenegro Tony Browne.

Tokom ovog nesvakidašnjeg nautičkog događaja biće i dosta društvenih, kao i zabave u rekonstruisanom Jaht klubu Porto Montenegro, krstarenje u akvatorijumu Boke, koji su idealna prilika za umrežavanje nautičkih predstavnika, ali i prezentaciju Tivta i Crne Gore kao atraktivne jahting destinacije.

Svečano otvaranje MYBA-e najavljeno je u subotu, 3. septembra  u 11 h na mulu 1, u Porto Montenegru.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code