MZ Baošići pomaže područnom odjeljenju OŠ “Orjenski bataljon”

MZ Baošići pomaže područnom odjeljenju OŠ “Orjenski bataljon”

8
Podijeli

Osnovci do petog razreda iz Baošića i Đenovića pohađaju područnu jedinicu OŠ “Orjenski bataljon” iz Bijele u Baošićima. Ta područna škola ima dobru saradnju sa MZ, koja joj je upravo donirala uređaje za grijanje i osvjetljenje za jednu učionicu. To je bila jedina učionica bez adekvatnog osvjetljena i grijanja pa su četiri velike neonke i klima uređaj dobrodošli. Klima će sjutra poslije nastave biti montirana. Sredstva su obezbijeđena iz budžeta MZ Baošići.

Prema riječima predsjednika MZ Baošići, Đura Cvjetkovića inicijativu za postavljanje osvjetljenja i klima uređaja uputio je Savjet roditelja ove škole.

Picerija i restoran

– Na Savjetu Mjesne zajednice, koji smo održali u petak, jednoglasno smo odlučili da se toj školskoj ustanovi pomogne, zbog djece ne samo iz Baošića, već i iz Đenovića koji u toj područnoj jedinici pohađaju nastavu – ističe on.

Cvjetoković je kazao za Radio Jadran da ova MZ ima aktivnu saradnju sa školom. Djecu su organizovano vodili na otvaranje muzeja Štumbergera početkom ljeta. U saradnji sa Službom zaštite i spasavanja i NVO Help organizovali su obuku o prevenciji od požara i elementarnih nepogoda u prostorijama MZ Baošići.

Pored toga, na početku školske godine mališanima su kupili poklon paketiće, a pokrenuli su i inicijativu da se postavi sferno saobraćajno ogledalo ispred škole.

8 Komentari

 1. Veliko hvala Djuru i svima u MZ Baošići na ljudskosti i razumijevanju. Zalosno je sto nam je sistem u stanju kakvom jeste, pa da moramo da se snalazimo i molimo za stvari koje bi trebalo da drzava rijesava! Jutros je situacija u ucionici mnogo bolja i osmijesi kod dijece su pravi pokazatelj da je sve sitnica nekad velika stvar!

 2. Djuro je vrjedan i posten …. prije ce drugom stavit sijalicu nego sebi. Takvi danas nisu na “ glasu”. Zamjeraju im se neke sporedne stvari u zivotu , da bi se sustina sakrila. Drustvo moje mjenjaj se i drzi se bozijih zapovjesti , nema ih puno a svaku smo zaboravili!!! Djuro takav , ozeni mene 🙂 . Pa da nas bude vise ovakvih 🙂

 3. Sve pohvale za Djuku i mz Baosici. Djaci su vam zahvalni. Nadam se da ce i ova nova (privremena) postava iz Djenovica nekad svratit do skole da pitaju da’l nesto fali kao njeni predhodnici.

  4
  2
 4. Bravo za Cvjetkovića, a i Jarmila je najbolja od svih ovih direktora. Makar ne gleda na područna odjeljenja kao na ona koja treba gasiti kao što je učinjeno s mnogima u ovoj opštini.

  11
  6
 5. Djuro je kralj…koristi svoje licne resurse za mjesto, zasuce rukave kada treba, non stop nesto radi i ima inicijativu, pomaze, ne gleda ko je ko i za koga, nego svima gleda da bude bolje, preduzetnik, vatrogasac, spasilac, svira gitaru…jos samo da se ozeni…:)

  16
  1
 6. Bravo Djuka, zahvaljujuci tebi MZ ide naprijed!
  Samo guraj i dok god si ziv treba da budes na celu MZ!
  Mnogima je krivo(opoziciji) i “buse”te iznutra,ali si ispravan,castan i volis mjesto vise od svih i zbog toga ti gledaju u ledja.

  19
  2
 7. Svaka čast , pošto je našoj vladi i ministarstvima važnije da daju pare u NATO , i pomažu Avganistan , jer su im djeca manje važna . I oni da nas vode u EU , a u 21. vijeku djeca nam nemaju grijanje i osvijetljenje u učionice. Živila nezavisna Boka .
  Svaka čast malim ljudima koje čine naš život i život naše djece boljim , oni su mnogo veći nego čitava vlast.

  22
  3

Ostavite komentar

*

code