NA 28. FF MONTENEGRO FILM FESTIVALU PREKO 90 FILMOVA

NA 28. FF MONTENEGRO FILM FESTIVALU PREKO 90 FILMOVA

260
0
Podijeli

Montenegro Film Festival biće održan u Herceg Novom od 1. do 7. avgusta, a publika će vidjeti preko 90 ostavrenja.

Ova mediteranska svetkovina filma ostaje pri konceptu moderne, otvorene i dinamične manifestacije, koja zauzima važno mjesto na kulturološkoj mapi regiona, ali i Evrope, kaže za Radio Jadran, producent i direktor Montenegro film festivala, Zoran Živković.
– Ostajemo vjerni koncepciji i za sedam dana biće prikazano na 4 lokacije u Herceg Novom preko 90 filmskih ostvarenja. Filmove u takmičarskoj selekciji, koja se realizuje na Kanli kuli, kao i filmove – pobjednike evropskih festivala, koji su dio programa na tvrđavi Forte mare, izabrao je selektor Srdan Golubović.
Nastavlja se kontinuitet domaće kinematografije, pa kao i u proteklih 6 godina, ove će u takmičarskom dijelu biti prikazan film crnogorskog reditelja Nikole Vukčevića ”DJEČACI IZ ULICE MARKSA I ENGELSA”, a domaćih autora biće i u drugim selekcijama – ističe Živković.
I za 28. izdanje Festivala planirana je selekcija dokumentarnih filmova koje je odabrao Vladimir Perović, a koji će biti prikazivani u hercegnovskom Starom gradu, na trgu Belavista.
Selekciju studentskih filmova obavio je za ovu godinu reditelj i asistent na FDU u Beogradu, Stefan Arsenijević. Riječ je, kao i do sada, o selekciji ostvarenja mladih autora, studenata filmskih škola Crne Gore i regiona.
Zadržan jer i stari sistem nagrađivanja – u takmičarskoj selekciji grand prix i zlatne mimoze za film u cjelini, režiju, scenario, kameru, žensku i mušku ulogu. Tu su i nagrade „Živko Nikolić” i ” Milan Žmukić”.
Medijski sponzor i ovoga puta biće RTCG, koja će realizovati Hronike festivalskih večeri.
Ovo izdanje Montenegro film festivala koštaće između 130 i 140.000 eura, što je kao i prethodnih godina.
Predsjednik Savjeta festivala je Stevan Koprivica, a sa imenima članova žirija, kao i naslovima i tačnom satnicom prikazivanja filmova organizatori će izaći u narednih nekoliko dana.
Montenegro Film festival je u kategoriji manifestacija od posebnog značaja za kulturu Crne Gore. Realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Herceg Novi, a izvršni producent je JUK Herceg fest.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code