Početna Kultura Na 35. Danima muzike drugi koncert japanskog ansambla

Na 35. Danima muzike drugi koncert japanskog ansambla

0

U okviru 35. Dana muzike ljubitelji kamerne muzike večeras će opet imati priliku da na sceni Dvorane Park u 21:30 časova čuju Ensemble of Tokyo, najbolji ansambl kamerne muzike u Japanu.

Ansambl je 1986. godine osnovao japanski flautista Chang-Kook Kim, a čini ga 18 umjetnika sa bogatim repertoarom.

Na drugom nastupu Ensemble of Tokyo izvešće djela Johana Sebastiana Baha, Bendžamina Britna i Ernsta fon Dohnanjija. Novskoj publici večeras će se predstaviti solisti Azusa Nakayama i Satoki Aoyama na oboi, Kaoru Ono na violi, Natsumi Tamai i Tomoko Yoshimura na violini i Shinsuke Hagawa na violončelu.

Kako ističe umjetnički direktor festivala, Boris Kraljević ovi umjetnici završili su nacionalnu Muzičku akademiju, imaju visoke reference u svojoj zemlji, a zvuče kao jedan.

Večerašnji nastup je drugi od zakazana tri u okviru 35. Dana muzike. Prvi je bio 16. jula, kada su izveli dva Mocartova komada i djelo Isanga Junga, posljednji je 20. jula u okviru svečanog zatvaranja festivala.

Podsjećamo, na festivalu Dani muzike koji traje od 10. do 20. jula do sada su se predstavili akademski hor Collegium Musicum iz Srbije 10. jula, koncertom “Odjeci” u čast Darinke Matić Marović, 12. jula mladi crnogorski pijanista Andrija Jovović, 15. jula Češki kamerni trio koji čine Bledar Zajmi na violončelu, Miroslav Matejka na flauti i pijanistkinja Iliriana Gjoni iz Crne Gore i 16. jula sedam japanskih umjetnika iz Ensemble of Tokyo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code