Početna Ke Nova Na 50. Prazniku mimoze još Dani Slovenije, pa karneval i Ceca

Na 50. Prazniku mimoze još Dani Slovenije, pa karneval i Ceca

3

U susret „velikom finalu“- zatvaranju jubilarnog 50. Praznika mimoze ovog vikenda, Novljani i njihovi gosti moći će da uživaju u Danima slovenačke kulture.

Večeras i sjutra upoznaće se sa slovenačkom gastronomijom u Gradskoj kafani od 20 h.

Učenici ugostiteljske i turističke škole iz Novog Mesta pripremaće niz specijaliteta. Na meniju će, kako je najavljeno, biti pogača sa slaninom i lukom, čorba od povrća sa komadićima suvog mesa, Gorjanska šnicla sa šunkom i pečurkama, Dolenski štrukelj i heljdina kaša sa mrkvom. Kao dezert, posjetioci mogu da biraju između nekoliko štrudli sa orasima, mrkvom, grožđicama, suvim voćem, heljdinu štrudlu sa mladim sirom ili pehtranovu štrudlu.

Dan kasnije, sjutra, 21. marta od 11 h, na glavnom gradskom Trgu, biće upriličena prezentacija suhomnesnatih i mliječnih proizvoda.

Nakon 50 dana festivala ovog vikenda uslijediće impozantna karnevalska povorka, sa dvadesetak grupa. Novljani će spaliti „dežurnog krivca“ za sve pegule u protekloj godini. Poslije toga s gostima mnogi će poći u Igalo na koncert srpske folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, koju su organizatori ostavili da na kraju “začini” 50. Praznik mimoze.

3 Komentari

  1. Bilo je OK sa pokojim propustom. NADAO sam se nadao da ce se organizatori opametiti i odustati od Cece. Svetlana Raznatovic Ceca po mom a i velikog broja Novljanki i Novljana nije za stedino kakva Hetceg Novi jeeeee🙈🙉🙊

    6
    3
  2. Zar jos traje? Koji promasaj sa 50 dana. Ni po cemu se ne moze vidjeti da je u gradu neki praznik. Osim novogodisnjih ukrasa. Ovo neka je nauk ” kreativcima” iz TO

    16
    8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code