Početna Ke Nova Na 50. Prazniku mimoze: O stvaralaštvu Zuka Džumhura i njegovom životu u...

Na 50. Prazniku mimoze: O stvaralaštvu Zuka Džumhura i njegovom životu u Herceg Novom

0

Nakon šestog, događajima bogatog, vikenda noćas se nastavlja program 50. Praznika mimoze, večeri posvećenoj stvaralaštvu Zuka Džumhura i njegovom boravku u Herceg Novom. Program će biti upriličen u Dvorani Park od 19 h.

Prethodno je izdavačka kuća „Buybook“ iz Sarajeva na Sajmu knjiga u Beogradu predstavila izabrana djela Zuka Džumhura, sa predgovorom koji je napisao Ivo Andrić. Na promociji u Herceg Novom će govoriti predstavnici te izdavačke kuće, neki od poznatih Novljana čija se sjećanja vežu za poznatog stvaraoca i umjetnika, ali i predsjednica Fondacije koja nosi njegovo ime, Jelena Zimonjić. Među gostima će biti i Zukova ćerka Denizada, koja specijalno ovim povodom dolazi iz Istanbula.

Dani  Beograda u utorak i srijedu, 12. i 13. marta

Sjutra veče u Dvorani Park od 20 h biće prvi put u Herceg Novom izveden Kabare Radeta Marjanovića, “Dobrodošli u kabare Beograd”, u kojem nastupa sa nekadašnjom prvakinjom pozorišta na Terazijama i počasnom građankom Herceg Novog, Tanjom Bošković.

Kabare Radeta Marjanovića je zaokruženje umjetničkog rada jednog glumca, koji se 30 godina bavi muzikom. Predstava je nastala na osnovu tekstova pisaca Moma Kapora, Matije Bećkovića, Duška Radovića, Branka Ćopića i kompozicija Đorđa Marjanovića, Lea Martina, Novih fosila, Dubrovačkih trubadura i drugih starih dobrih hitova.

„Dobrodošli u kabare Beograd“ na duhovit i ironičan način govori o djetinjstvu, ljubavi, prijateljstvu i vremenu o kojem danas često govorimo sa nostalgijom.

Kabare je skup najboljih i najatraktivnijih numera iz predstava „Dobra Stara Vremena”, „Dođi u kabare”, „Boemsko veče”, „Sunčani kabare”, koje je Marjanović osmislio i izveo u posljednjih 16 godina. Kabare je do sada odigran preko 400 puta, uz klavirsku pratnju Uroša Rankovića. Ulaz je slobodan.

U Gradskoj kafani (od 20 h)  biće organizovane  gastro večeri, kojima će u Herceg Novi biti prenijet duh Skadarlije. Posjetioci će moći da probaju specijalitete jednog od najstarijih restorana u Srbiji, čuvenog „Tri šešira“, koji postoji vijek i po. U zabavnom dijelu programa nastupiće KUD Talija kao i glumica Ljiljana Jakšić (čistačica Salveta iz „Kursadžija“). Dodatne informacije i rezervacije mogu se obaviti na telefon 068/005-111.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code