Na 6. memorijalnom turniru Obrad Manojlović pobjednik Božo Marić

Na 6. memorijalnom turniru Obrad Manojlović pobjednik Božo Marić

0
Podijeli

Šahovski klub „Herceg Novi 1949“ i porodica Manojlović, organizovali su memorijalni šahovski turnir Obrad Manojlović na kome je učestvovalo 27 igrača iz Crne Gore, Republike Srpske i Ukrajine.

Među šahistima iz Trebinja, Bileće, Kotora, Bijelog Polja, Podgorice, Nikšića, Tivta i Ukrajine, kao i igračima iz Herceg Novog, nakon devet kola, najbolji razultat ostvario je Trebinjac, Božo Marić. On je osvojio 7.5 poena.

Picerija i restoran

Drugo mjesto zauzeo je fide majstor Aleksandar Tomić iz Nikšića, takođe sa 7.5 poena, ali je imao slabiji buholc (koeficijent). Treće mjesto osvojio je Božidar Kišić, iz Nikšića, sa 7 poena.

Najbolji domaći igrač bio je Danilo Tomić, sa 5 poena. Najbolji domaći veteran je Vukoman Cerović sa 5 poena. Nagađeni najbolji pioniri su podmladak ŠK Herceg Novi: Mihailo Pušara, Miodrag Jablan i Konstatin Žutković, sva trojica po 2 poena. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Mašan Bubanja, sa 4 poena. Sudio je IA Veselin Balšić.

Turnir je organizovan povodom Dana opštine i sve je proteklo u najboljem redu. Pokrovitelj je bila Opština Herceg Novi, a otvorio ga je potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code