NA BUKU IZ LOKALA I DALJE NAJVIŠE PRITUŽBI GOSTIJU, IAKO IH JE...

NA BUKU IZ LOKALA I DALJE NAJVIŠE PRITUŽBI GOSTIJU, IAKO IH JE MANJE ZA 7 %

148
0
Podijeli

Od 48 pritužbi koje su iz Herceg Novog stigle u Call centar NTO za prvih 15 dana jula, 21 se odnosila na prekomjernu jačinu muzike iz kafića. Iako je to u odnosu na isti period iz 2013. godinu za 7%. manje, nije podatak koji utješno djeluje na goste.

Načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić za Radio Jadran kaže da su posljednjih dana pojačali kontrole, a da pritužbe stižu sa Tople i sa Škvera.
– Na Škveru smo nekoliko dana uzastopno po pozivu građana kontrolisali nivo buke, ali je uvijek bio u granicama dozvoljenog, a od večeras će naše ekipe pojačati kontrolu na Toploj – tvrdi Bijelić.
On napominje da ni jedan kafić na otvorenom nije dobio dozvolu da radi 1 sat iza ponoći.
– Svi poštuju tu odluku, i ako bilo koji objekat nađete da radi do 3 i da se čuje preglasna muzika, svi moji inspektori iz treće smjene će ići na prinudni odmor, a i ja ću otići sa ovog mjesta – kategoričan je Bijelić.
Prekšajni nalozi biće svima uručeni koji krše zakon, a kazna može biti i do 1.000 eura. U slučaju da 3 puta ponove isti prekšaj, možemo pokrenuti i druge mjere – objašnjava Bijelić.
Na pritužbe koje stižu od stanovnika u blizini Novosadskog odmarališta, a koje se odnose na zaglušujuću buku iz obližnjeg kluba, Komunalna policija nije odgovorna, jer to je u nadležnosti Centra bezbjednosti.
– Zato što se tu radi o kršenju javnog reda i mira, jer nakon izlaska iz noćnog bara i dalje se ispred stvaraju gužve i galama, pa ćemo u saradnji sa policijom pokušati da u tom dijelu napravimo više reda. Inače, njihov objekat ima urednu dozvolu za rad, i unutrašnjost je urađena po predviđenom elaboratu o zaštiti od buke – ističe Bijelić.
U narednim danim Komunalna policija radiće na spriječevanju prosjačenja na javnim mjestima, a kontrolišu i sporvođenje odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova.
I tu ima pritužbi, ali u manjem broju i uglavnom se radi o sitnim radovima unutar objekta, što takođe od 1. jula nije dozvoljeno.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code