Na četiri granična prelaza u Novom promet veći no lani

Na četiri granična prelaza u Novom promet veći no lani

1
Podijeli

Proteklog vikenda na dva granična prelaza sa Hrvatskom, Debeli brijeg i Kobila, Sitnica sa BiH, kao i na morskom prelazu u Zelenici zabilježen je promet od 13533 vozila, 36 plovila i 59 030 putnika.

To je prosječno povećanje broja od oko 2 odsto, a lica 9% u poređenju sa prošlom godinom.

Picerija i restoran

Na najprometnijem prelazu Debeli brijeg je evidentirano više lica za 5 odsto, a 18 odsto vozila. Na Sitnici je promet veći za 2 odsto. Na Vitaljini je manje putnika 30 odsto, a vozila 18 procenata, zbog toga što je taj prelaz  sa Hrvatskom otvoren tek prošle sedmice.

U Zelenici je 17 odsto više lica i preko 30 odsto plovila.

Inače, tokom protekla tri dana granična policija nije dozvolila ulaz za  2 lica sa motornim vozilima. Spriječen je nezakoniti prelazak državne granice, po interpolovoj i nacionalnoj potjernici nekoliko lica koji su imali falsifikovane putne isprave. Podnijeta je 1 prijava za prekršaj, izdat 1 prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne.

1 komentar

  1. Jos da je,u skladu sa porastom prometa,povecana i vjestina / brzina nase granicne policije…Prije par dana,kolona na Sitnici od…7-8 automobila,nasim strucnjacima je trebalo dobrih pola sata da se izbore sa tih par automobila i da ih “propisno” zavedu u…gdje ih vec zavode.Na izlazu iz drzave.Na bosanskom granicnom prelazu smo zatekli jedan automobil ispred nas sto znaci da je nasa policija i nas granicni prelaz kriminalno los!

    5
    1

Ostavite komentar

*

code