Početna Sport Na “Challenge Budva” novski triatlonci u vrhu

Na “Challenge Budva” novski triatlonci u vrhu

0

Na prvoj trening trci u formatu olimpijskog triatlona (1500m plivanje, 40km bicikl, 10km trčanje) u Budvi je 50 takmičara i takmičarki juče plivalo sa plaže Pizana oko Starog grada do plaže Mogren u dužini 1500m.

Tokom trke bio je upotpunosti obustavljen saobraćaj na relaciji Budva-Blizikuće, što je učesnicima omogućilo najbolje uslove za vožnju svih 40km.

Završni trkački segment je bio šetalištem od Starog grada do Zavale i dijelom kompleksa Slovenske plaže u ukupnoj dužini od 10km.

Hercegnovski TK klub pokazao u najboljem svijetlu, pa je Jelena Tomašević osvojila 1.mjesto u konkurenciji žena (2:37:45). Drugo mjesto je zauzela Aleksandra Tot iz TK Kotor (3:08:59).

Prvi u cilj je ušao Dušan Milošević iz TK Podgorica (2:13:06), odmah za njim hercegnovski triatlonac Luka Čupić (2:15:58), a treće mjesto među muškarcima je pripalo Draganu Jovanoviću iz TK Kotor.(2:18:15).

Ističu se još dvoje članova TK X Herceg Novi. Tim Marrian je završio trku na 16.mjestu u vremenu 2:52:00, a Goran Daničić kao dio štafete Škurda(Goran,Lazar,Dino) je zauzeo 3. mjesto.

U planu je bilo da se trka održi kao poludistanca (1900m plivanje,90km biciklo, 21km trčanje) i privuče nekoliko stotina triatlonaca širom svijeta, ali zbog pandemije COVID 19 sve je prolongirano za iduću godinu.

Takmičenje koje trenutno predstavlja najbrže rastuću sportsku disciplinu koja spaja plivanje, vožnju bicikla i trčanje, organizovao je SRD “Road Runners Montenegro” u saradnji sa globalnom serijom triatlon trka Challenge family, Opštinom Budva i TO Budva. Napravljena je dobra uvertira za sljedeću godinu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code