Početna Kultura Na Danima muzike gostuje ansambl iz Tokija

Na Danima muzike gostuje ansambl iz Tokija

0

U okviru 35. Dana muzike večeras će se novskoj publici na sceni Dvorane Park, u 21 i 30 časova, predstaviti Ensemble of Tokyo, najpoznatiji solistički anambl iz Japana.

Osnovao ga je 1986. godine japanski flautista Chang-Kook Kim, a čini ga 18 umjetnika sa bogatim repertoarom. Večeras će se predstaviti  Azusa Nakayama i Satoki Aoyama na oboi, Kaoru Ono na violi, Natsumi Tamai i Tomoko Yoshimura na violini i Shinsuke Hagawa na violončelu. Ovi umjetnici završili su nacionalnu Muzičku akademiju, imaju visoke reference u svojoj zemlji, a zvuče kao jedan.

Izabrana djela su veoma teška za izvođenje, ali lijepa i laka za slušanje, prikladno ljetnjem festivalu, istakao je umjetnički direktor festivala, Boris Kraljević.

Publika će večeras imati priliku da čuje dva Mocartova komada i divno djelo poznatog autora sa Dalekog istoka koji je školovanje započeo u Japanu- Isang Juna.

Večerašnji nastup je prvi od zakazana tri. Sljedeći je 18. jula kada će izvoditi Bahova, Britnova i Dohnanjijeva djela, a posljednji je 20. jula kada će biti svečano zatvaranje festivala.

Podsjećamo, na festivalu Dani muzike koji traje od 10. do 20. jula do sada su se predstavili akademski hor Collegium Musicum iz Srbije 10. jula koncertom “Odjeci” u čast Darinke Matić Marović, 12. jula mladi crnogorski pijanista Andrija Jovović, a juče i Češki kamerni trio koji čine Bledar Zajmi na violončelu, Miroslav Matejka na flauti i pijanistkinja Iliriana Gjoni iz Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code