Na Danima muzike večeras crnogorski umjetnici

Na Danima muzike večeras crnogorski umjetnici

2
Podijeli

Vjerna i brojna publika koja prati hercegnovski festival Dani muzike imaće priliku da večeras, na trećem koncertu 34. festivala čuje muziciranje istaknutih crnogorskih umjetnika violiniste Vujadina Krivokapića i pijaniste Bojana Martinovića. Na repertoaru će se naći djela Ravela, Koplanda i Mikloša Rože.

Violinista Krivokapić je diplomirao i završio magistarske studije u klasi prof. Dejana Mihajlovića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a takođe magistrirao na Muzičkom fakultetu u Montrealu u Kanadi. Docent je na Akademiji na Cetinju i saradnik u muzičkoj školi “Andre Navarra”.

Picerija i restoran

Proslavljeni pijanista Bojan Martinović je diplomirao i magistrirao na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Usavršavao se i u Beču u klasama priznatih umjetnika i pedagoga poput Bernera, Floresa i Nadora.
Angažovan je kao dekan i profesor klavira na Akademiji na Cetinju.

Ovi renomirani crnogorski umjetnici su koncertirali u više zemalja Evrope, kao i u Sjevernoj Americi, na Bliskom istoku i u Singapuru.

Pokrovitelj hercegnovskog praznika muzike je Opština Herceg Novi, Ministarstvo kulture, sponzor Hunguest Hotel Sun Resort, a producent JUK Herceg fest.

Umjetnički direktor Dana muzike je pijanista Boris Kraljević.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code