Na Debelom brijegu, na ulazu u Crnu Goru, gužva kao usred ljeta

Na Debelom brijegu, na ulazu u Crnu Goru, gužva kao usred ljeta

11
Podijeli

Božićni praznici na crnogorsko-hrvatskom graničnom prelazu Debeli brijeg-Karasovići uticali su na znatne gužve, pa se u kilometarskim kolonama, na ulazu u Crnu Goru, protekla dva dana čeka više od sat. Na izlazu iz naše zemlje nije gužva.

Od zore su na hrvatskoj strani, u Karasovićima, zabilježene duge kolone vozila. Na Debelom brijegu, kako saznaje Radio Jadran u našoj graničnoj policiji, registrovali su protekla 24 časa promet od preko 9000 putnika i 2500 vozila.

Picerija i restoran

Lani je Debeli brijeg prešlo preko 2,5 miliona putnika i preko 600 hiljada vozila. Očekuje se da ove godine taj promet bude premašen.

Drugi granični prelaz sa EU, Kobila-Vitaljina, zatvoren je već mjesec, jer na hrvatskoj strani grade novi, savremeni prostor za rad graničnih i carinskih službi, kao i bezbjedniji i brži prolazak vozila.

11 Komentari

 1. Ovo su Albanci iz zapadne Evrope koji idu hrvarskim auto-putem prema Albaniji ,KiM ,zap.Makedoniji i dijelovima CG.
  Obicno se mogu vidjeti za Bozic ,Uskrs i u ljetnim mjesecima .
  Registrcije su Italijanske sa sjevera Italije ovi juznije koriste feriboat Bari-Drac, onda Svajcarska ,Austrija ,Belgija itd.

 2. Lososi migriraju radi mrijestenja, a ikru ostavljaju samo u Albaniju i na Kosovo. Mi imamo samo probleme od njihove migracije koja se normalno dešava tri puta godišnje i to za Božić, Uskrs i za vrijeme Ljetnjih odmora.

  18
  6
 3. Da li znate da HN ostvaruje ozbiljne prihode od tranzitnog turizma? Skoro svaki autobus sa turistima, koji iz Dubrovnika idu u Cetinje i Budvu, zastane na benzinskim pumpama radi upotreba wc-a, što se naplaćuje, te se na taj način uberu desetine eura svaki dan!

  25
  7
 4. Juce oko 21 h,nakon prelaska HR granice cekali smo na ulaz u CG 3 h i 15min,zbog cega nasa policija nije otvorila 4 punkta kao na hrvatskoj strani?Sramota jedna,stajali smo u koloni sa malom djecom,usred mraka,bez vode,hrane,jer smo nesposobni za bilo sta.Vjerovatno im je kompjuter zablokiraojer im za jedno auto treba 5 min.

  24
  7
  • U redu je sve sto kazes, ali kad cujem to ”bez hrane, vode…” kao da ces crci od gladi i zedji za sat-dva… Kad vodis djecu negdje, napravi im sendvic, ponesi flasicu vode. Covjek izvede djecu u park, pa zna da treba da im ponese vodu i nesto za grickanje. Neka ti to bude skola za ubuduce.

   16
   1
 5. Od HR granice do CG granice sinoc oko ponoca trebalo je 3h i 20 minuta dok na HR strani je cekalo izlaz iz HR oko 20 vozila.
  Postavlja se pitanje zasto je tolika guzva na ulaz u CG.

  20
  4
  • sto se cudis pa on su u EU a mi smo jos uvijek balkanska unija .U svemu su ispred nas i mnoge stvari su rijesiki kako tako voljeli ih mi ili ne .Jedini njihov problem je ogroman lopovluk otprilike kao kod nas i ..nacionalizam..

   26
   3

Ostavite komentar

*

code