Na Debelom brijegu otkriveno 26 kg marihuane

Na Debelom brijegu otkriveno 26 kg marihuane

3317
0
Podijeli

Službenici Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg i Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi na Graničnom prelazu Debeli brijeg otkrili oko 26 kilograma marihuane. Lišen je slobode Đ.S. (48) iz Podgorice.

Carinski službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i policijski službenici OGB Herceg Novi zajedno su danas u jutarnjim časovima, obavljajući redovne granične provjere i kontrole, izvršili pregled automobila marke ,,Peugot 308“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao Đ.S. Prilikom pregleda lica i vozila carinski i policijski službenici su u podu vozila pronašli i zaplijenili 25 pvc pakovanja sadržine oko 26 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Kriminalistička obrada koju su sproveli policijski službenici, upućuje na sumnju da je marihuana bila namijenjena tranzitu preko naše države radi daljeg krijumčarenja ka zemljama Zapadne Evrope.

Lice, drogu i vozilo preuzeli su službenici Odsjeka za borbu protiv droge.

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Đ.S. je lišen slobode i on će biti predat tom tužiocu na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code