NA DEBELOM BRIJEGU SINOĆ OTKRIVENO SKORO 60 KG SKANKA

NA DEBELOM BRIJEGU SINOĆ OTKRIVENO SKORO 60 KG SKANKA

120
0
Podijeli

skank debeli brSlužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat lišili su sinoć slobode državljanina Grčke, P.T. (42) iz Atine, kod kojeg je na granici sa Republikom Hrvatskom, na Debelom brijegu, pronađeno i oduzeto 59 kilograma skanka.
Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su oko 21.40 časova, zajedno sa službenicima Uprave carina, na graničnom prelazu Debeli brijeg, prilikom izlaska iz Crne Gore, kontrolisali putničko vozilo „Alfa Romeo” tip 164, grčkih registarskih oznaka, kojim je upravljao P.T. Pretresom vozila u prtljažiku, u specijalno izrađenom bunkeru koji se nalazio ispod rezervne gume, otkrili su 51 pakovanje, oblijepljeno PVC folijom i selotejp trakom braon boje, sa sadržajem suve biljne materije za koju se posumnjalo da se radi o skanku.
Skank je izuzet sa lica mjesta, a potom je, zajedno sa licem i vozilom predat službenicima Grupe za suzbijanje droge. Osumnjičeni P.T. je zatim lišen slobode.
Mjerenjem i preliminarnom analizom, izvršenim u Centru bezbjednosti Herceg Novi, utvrđeno je da se radi o marihuani tipa skank, ukupne težine 59 kilograma.
Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je P.T. skank istog dana prokrijumčario u Crnu Goru iz Republike Albanije, sa namjerom daljeg krijumčarenja i prodaje na tržištu zemalja Zapadne Evrope, u čemu su ga osujetili policijski i carinski službenici.
Skank je upućen u Forenzički centar, radi detaljnih analiza i vještačenja. Osumnjičeni P.T. će danas, uz krivičnu prijavu, biti predat Višem državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code