Početna Društvo Na Debelom brijegu zaplijenjeno 10 kg heroina

Na Debelom brijegu zaplijenjeno 10 kg heroina

4

Carinski i policijski službenici spriječili su krijumčarenje oko 10 kilograma heroina koji su dva lica pokušala da prokrijumčare preko granice naše države, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Naime, službenici carine i policije su juče u zajedničkoj aktivnosti na Graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo „Mercedes ML63AMG“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K.K. (33) iz Albanije dok se na suvozačevom mjestu nalazilla A.C. (26) iz Albanije. Kontrolom vozila službenici su otkrili i zaplijenili heroin koji je bio sakriven u specijalnom izrađenom bunkeru ispod suvozačevog sjedišta.

Picerija i restoran

Carinski i policijski službenici su pregledom vozila pronašli 19 pvc pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija, svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne težine 10.230 kg. K.K. i njegova saputnica A.C. su lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli lica, vozilo i drogu i o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Osumnjičeni K.K. i A.C. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se na kraju saopštenja.

Heroin će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

4 Komentari

  1. Od ovakvog novca se grade gradjevine bez dozvole,posebno na primorju,i ovako steceni novac kupuje potrebne papire.Samo napred u nove pobjede…

    8
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code