NA DVIJE PLAŽE U ULCINJU I JEDNOJ U IGALU CRVENA ZASTAVICA

NA DVIJE PLAŽE U ULCINJU I JEDNOJ U IGALU CRVENA ZASTAVICA

120
0
Podijeli

Igalo s moraRezultati VII redovnog mjerenja sanitarnog kvaliteta morske vode na Crnogorskom primorju (02. i 03. septembar 2013. godine) pokazali su da je kvalitet morske vode i dalje izuzetno dobrog kvaliteta: na 95 % lokacija (81 lokacije) morska voda je bila kvaliteta K1 klase, 1 lokacija je imala kvalitet mora K2 klase, dok je kvalitet morske vode na 3 lokacije prelazio dozvoljene granice, zbog čega je odmah naručeno ponovno mjerenje kvaliteta morske vode.
Kvalitet morske vode K1 bio je na svih 10 lokacija u Baru, 23 lokacije u Budvi i 12 lokacija na području Kotora. Od 12 lokacija na području opštine Ulcinj, 10 je bilo K1 klase, dok je na lokacijama Mala plaža i Velika plaža (ispred hotela “Lido”) kvalitet morske vode prelazio dozvoljene granice. Takođe, od 20 lokacija u Herceg Novom na kojima se prati kvalitet morske vode na 19 lokacija kvalitet je bio K1 klase dok je na lokaciji ispred hotela „Centar” Igalo kvalitet morske vode prelazio dozvoljene granice.
Na području opštine Tivat, kvalitet morske vode na 7 lokacija bio je u K1 klase, a na jednoj u granicama K2 klase.
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju izvršiće ponovna uzorkovanja i analizu morske vode sa spornih lokacija radi utvrđivanja postojanja trajnog izvora zagađenja. Do dobijanja rezultata ponovnih analiza, korisnici su obaviješteni da, iz predostrožnosti, na svojim kupalištima istaknu crvene zastavice do dobijanja rezultata u okviru dozvoljenih granica.
Takođe, odmah po dobijanju rezultata Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, oni su proslijeđeni republičkom inspektoru za vode i komunalnim inspekcijama opština Ulcinj i Herceg Novi na dalje postupanje.
O rezultatima ponovljenih analiza, koje očekujemo u roku od 2 dana, javnost će takođe biti obaviještena preko medija i web stranice www.morskodobro.com – saopštavaju iz „Morskog dobra”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code