Na Facebook-u neistine o zlostavljanju u OŠ Ilija Kišić

Na Facebook-u neistine o zlostavljanju u OŠ Ilija Kišić

15
Podijeli

Rukovodstvo  OŠ „ Ilija Kišić“ iz Zelenike demantuju komentare, koji  na društvenim mrežama, taćnije na FB grupi Bijela Bijeljani, u kojima se, kako tvrde, iznose neistine o neadekvatnom ponašanju prema jednom djetetu sa smetnjama u razvoju. Sa saopštenjem da njegov sin nije žrtva zlostavljanja, našoj redakciji se javio i otac.

Direktor škole,  Đorđije Radović, navodi da su prinuđeni da na ovaj način odbrane ugled ustanove i demantuju izjave i navode koji su se pojavili na  društvenim mrežama.

Picerija i restoran

– Komentarišući izvjesne događaje,na FB grupi “Bijela i Bijeljani” gospođa N.B.P.  je iznijela niz neistina koje se tiču učenika i škole. S obzirom da je u pitanju osjetljiva tema i dijete sa posebnim obrazovnim potrebama, imamo obavezu da javno demantujemo ove navode i komentare – navedeno je u dopisu.

U posebnoj izjavi otac djeteta o kojem su se proteklih dana, bez njegovog znanja, kako kaže, širile notorne neistine, on navodi da ima obavezu da se izjasni o događaju:

– Moj sin, učenik OŠ “Ilija Kišić”, jeste bio u risanskoj bolnici dana 9. 10.2017 zbog istegnuća vrata, ali ne kao žrtva zlostavljanja. Osjećam se povrijeđeno i uvrijeđeno, kao otac djeteta koji je bio predmet glasina i ovako velikih laži, ali i kao prijatelj škole i zaposlenog kadra, čiji se ugled na ovaj način narušava. Ponoviću još jednom, moj sin nije bio žrtva nasilja. Nadam se da će se na ovaj način staviti tačka na neistine i tračeve koje su iznešene na društvenim mrežama – poručuje otac djeteta.

15 Komentari

 1. Zanimljivija je prica na toj grupi o djeci iz doma koja su ukrala bicikla i navodno jedan od njih pretucen od strane vlasnika otudjenih stvari.Slucaj je procesuiran i otkrice se istina.Ali ,vidim da Bijeljani daju ogromnu podrsku toj djeci i smatraju da se ne radi o kradji vec djecjoj igri iako jednog od njih proglasavaju mentalno bolesnim.
  Pa lijepo,cekajte da vama ista ta dvojica zapale kucu i naprave stetu od prrko 30000 eura ili vam demoliraju auto ili vam prebiju dijete.Pa onda fino s njima razgovarajte i pomazite po kosici ili ustinite za slatke obrascice.

  12
  8
 2. “Crna gora; iznjela; Škola” ….

  Svaka čast direktoru škole na elementarnom poznavanju pravopisa. Sigurno na mjesto direktora nije došao po nekoj stranačkoj vezi ili zasluzi….

  23
  19
 3. Nije mi jasno zasto neko uopste uzima za ozbiljno nesto sa fejsbuka grupa? Prvo ime i prezime, pa onda naziv grupe pa onda informacije. Treba imenom i prezimenom stajati iza informacija

  21
  15
 4. Odakle pravo bezimenom komentatoru bijeljanske grupe da ovo dijete iz doma proglasava mentalno bolesnim?Sto je jos gore,neki zaposleni iz te ustanove podrzavaju takve natpise.Proglasavati covjeka krivim da je namlatio takvo dijete prilikom kradje je strasno neodgovorno jer je dijete moglo povredu dobiti i padom sa bicikla .Djeca koja su krala su visestruki povratnici,koja ovakvim komentarima dobijaju satisfakciju da i dalje sto vise kradu i pale a zauzvrat ce dobiti paznju i sazaljenje sirokog pucanstva koje se deklarise kao zastitnik svih djecjih prava.

  19
  9
 5. A prijateljicu koja je komentarom potvrdila njenu izjavu i ne spominjete,jaka prijateljica izjavu podrške brzo obrisala Haha,bravo za veliku humanitarku i njen karakter

  27
  24

Ostavite komentar

*

code