NA FESTIVALU “A TEMPO” – 3 CRNOGORSKE PIJANISTKINJE

NA FESTIVALU “A TEMPO” – 3 CRNOGORSKE PIJANISTKINJE

0
Podijeli

muzicka_skolaMuzička škola Herceg Novi u saradnji sa muzičkim centrom iz Podgorice, organizuje večeras koncert u okviru muzičkog festivala “A tempo”. Na koncertu će nastupiti tri crnogorske pijanistkinje – Amina Nikočević, Vladana Perović i Ana Vujošević. Na programu su djela Baha, Franca Lista, Betovena, Sergeja Prokofjeva, Bele Bartoka i Domenika Skarlatija. Prema riječima direktorke Muzičke škole, Nade Karadžić, program će biti sadržajan i veoma je pažljivo biran. Zato pozivaju sve  ljubitelje klasične muzike da dođu i uživaju u koncertu, koji će trajati više od sat. Početak koncerta zakazan je za 19. časova.

Inače, u Muzičkoj školi pripremaju učenike i za predstojeći 39. muzički festival mladih Crne Gore. Domaćin ovogodišnjeg festivala mladih biće Kolašin. Nastupiće 56-oro djece u raznim sastavima : klavirska dua, vokalni sastavi, solo pjevanje i kombinovana dua. Ovo takmičenje počinje 7. i trajaće do 11. maja.

Za kraj školske godine, u Muzičkoj školi pripremaju i završni nastup, odnosno javni čas, gdje će nastupiti učenici koji su osvojili nagrade na takmičenju mladih 16. maja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code