Početna Kultura Na festivalu folklora u Herceg Novom “U susret ljetu 2019” 230 učesnika

Na festivalu folklora u Herceg Novom “U susret ljetu 2019” 230 učesnika

5

Dolaskom jednog broja učesnika počeo je 6. Međunarodni festival foklora “U susret ljetu 2019”, u organizaciji KUD-a Igalo. Centralna manifestacija biće upriličena sjutra na Kanli kuli u 18 časova.

Prema riječima direktora Igora Simovića, ovogodišnje izdanje festvala okupiće 230 učesnika iz 8 društava, a nastupiće FRA Čačak, KUD Čigra Nikšić, KUD Zora Hercegovine Bileća, KIC Budo Tomović Podgorica, KUD Hercegovina Trebinje, KC Stara Budva, FA Bijela i domaćin, KUD Igalo.

– Ove godine smo se odlučili za učesnike koji su iz neposredne okoline zbog manjka finasijskih sredstava. Iako je interesovanje bilo veliko, neke smo ansamble morali odbiti, jer smo finansijski bili ograničeni i bez organizacione podrške drugih subjekata, pa nismo smjeli da preuzmemo rizik i ugostimo još društava – navodi on.

Nakon koncerta na Kanli kuli organizatori će upriličiti druženje za sve učesnike. Ostale dane, kako je kazao Simović, iskoristiće da goste upoznaju sa znamenitostima i ljepotama Herceg Novog.

KUD Igalo će se na koncertu predstaviti sa tri tačke sa pripremnom, dječijom i omladinskom grupom, a igraće Igre za djecu, Igre iz Boke Kotorske i Igre iz stare Crne Gore.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code