Na Forte Mare “Caustic Fort” – Neobična platforma za okupljanje mladih

Na Forte Mare “Caustic Fort” – Neobična platforma za okupljanje mladih

1
Podijeli

Audio-vizuelna manifestacija pod nazivom “Caustic Fort”, čiji je autor Novljanka Iva Kostić, biće organizovana sjutra, 8. septembra na tvrđavi Forte Mare, u 21 čas.

Nastupiće Iva Kostić kao glavni izvođač, zatim DJevi Remety Beat (Marko Mitrović), Sto1k (Dragiša Boca), 2Beat (Dejan Matović i Dado Babić), Anoy (Vasilije Kontić), kao i Afroblue (Tanja Đukić), koja je zadužena za nakit i Gus (Ognjen Milankov) zadužen za frizuru.
Kroz afirmaciju mladih umjetnika koji stvaraju u Herceg Novom cilj manifestacije Caustic Fort je stvaranje novih kreativnih outleta.

Picerija i restoran

– Mladoj publici želimo prikazati zdrav i inspirativan oblik zabave. Tema manifestacije je fiktivni karakter “caustic”, koji predstavlja alter ego njenog tvorca, s’ kojim će dosta mladih moći da se poistovijeti. Termin “caustic” označava verziju nesavršene super heroine, koja ovim događajem izlazi pred ljude, svjesna svojih moći, napokon uči da ih kontroliše i usmjerava ka suštinskim vrijednostima – poručuju organizatori.

Autorka Iva Kostić diplomirala je na Berklee College of Music u Bostonu. Bavi se pjevanjem i audio-vizulenom produkcijom. Trenutno živi na relaciji Herceg Novi – Beograd. Stvara muziku za domaće i strano tržiste.

Ovom manifestacijom Kostić promoviše svoju muziku na netradicionalan način i istovremeno stvara platformu za okupljanje i podstrek mladih umjetnika. Iskazuje tako i zahvalnost Herceg Novom, animira građane i pruža im nešto novo u sveri umjetnosti i zabave.

Manifestacija je podjeljena na 3 segmenta: Live art show, Live set I after party.
Live art show će biti održan na najvišoj terasi tvrđave, a počeće u 21h, dolaskom Caustic karaktera na scenu, kada prvi DJ počinje sa nastupom.

Ovaj karakter potom se penje na terasu koja u tom trenutku ima ulogu njenog art studija, gdje je čekaju frizer i umjetnica koja izrađuje njen nakit. Njih troje potom rade na produkciji odjevnih materijala, nakita i frizure.

Caustic zatim dolazi pred četiri slikara, četiri specijalna gosta sa Hercegnovskog Strip Festivala, koji je slikaju zasebno u svom stilu i iz svoje perspektive. Po završetku ovog segmenta, ona silazi među ljude, na veliku terasu tvrđave gdje se nalazi scena, a njen art studio dobija ulogu art galerije.

Segment Live set je planiran na vanjskom dijelu tvrđave. Započinje sa dva DJ seta, koji pripremaju atmosferu za glavni dio večeri, što je Caustic koncert, na kojem će autorka premijerno promovisati muziku. Početak koncerta je u ponoć.

Finalni dio večeri, odnosno After party obilježiće nastup još jednog DJ-a, a trajaće od 1 do 3 časa.

Manifestacija će biti snimljena i fotografisana. Dobijeni materijal će potom biti iskorišćen za izradu 3 muzička spota.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code