Početna Kultura Na Forte Mare večeras otvaranje Operosa festivala

Na Forte Mare večeras otvaranje Operosa festivala

6

Koncertom pod nazivom “Crnogorske dive na Forte Mare” večeras će biti otvoren jedini operski festival u Crnoj Gori – Operosa Montenegro Opera Festival 2017.

Publici će se na pozornici tvrđave Forte Mare predstaviti sopranistkinje Olivera Tičević, Marijana Šovran i Milica Milanović, a na programu su birane operske arije i dueti u pratnji gudačkog ansambla “Rocher” iz Beograda.

Pored toga, tokom ostalih dana Festivala, slušaoci će moći da prisustvuju “Trenutku za klasiku” u Starom gradu, na trgu Belavista, gdje će ulaz biti otvoren za prolaznike.

U nastavku festivala publiku očekuje crnogorska premijera opere “Iolanta” Petra Iliča Čajkovskog na Kanli Kuli, koja je inače glavni događaj Festivala. Za vikend je u najavi i repriza.

I ove godine, u okviru YOUNG@OPERA projekta, za mlađe od 18 godina, Operosa je obezbedila slobodan ulaz na izvedbe 26. i 27. avgusta.

Program počinje u 21 h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na blagajnama Dvorane Park, Kanli kula i Forte Mare.

6 Komentari

 1. Dragi Novljani,Operosa festival se odrzava evo cec trecu godinu za redom.a necete verovati ko je doveo organizatore istog…DRK, ali da tada Vam nije bilo do kulture…

 2. Zadovoljstvo je imati ovako raznovrsan, bogat i kvalitetan sadrzaj za sve uzraste i ukuse tokom cijele ljetnje sezone.
  Htjeli mi to priznati ili ne, kulturoloisku je ovo
  oogroman pozitivni pomak u odnosu na ranije godine.
  Pohvale za rukovodstvo i radnike Herceg Festa.

  8
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code