Početna Sport NA GLOBAL ADRIA POLUMARATONU U KOTORU PREKO 800 UČESNIKA

NA GLOBAL ADRIA POLUMARATONU U KOTORU PREKO 800 UČESNIKA

0

Prvi Međunarodni Global Adria polmaraton u Kotoru i trka na 10 km privukli su oko 800 rekreativaca, članova sportskih klubova i profesionalnih atletičara iz Crne Gore, zemalja regiona i Turske.

Start 21,1 km dugog polumaratona bio je u blizini Starog grada, pa na putu za Muo, Prčanj i Stoliv. U opštoj kategoriji, u ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Slađana Perunović iz Crne Gore, dok je u muškoj kategoriji najbrži bio Emin Grajevci sa Kosova. Nešto kasnije, na istoj maršruti startovala je trka na 10.000 m. Trku je najbrže istrčao Dragoljub Koprivica iz Crne Gore, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Lidija Todorović iz Crne Gore. Podijeljeno je 80 nagrada u starosnim kategorijama i u kategoriji „Najbrži Crnogorci”.

Prema riječima predsjednika opštine Kotor, dr Aleksandra Stjepčevića ovo je nova ponuda i događaj koji ima efekta ne samo na promociju Kotora i Crne Gore kao turističke destinacije, već je doprinio da se popune hotelski kapaciteti u Kotoru, da se angažuju prevoznici iz svih krajeva Crne Gore, iskoriste ugostiteljski kapaciteti. Organizovani su čarter letovi da dovedu goste iz Turske:
– To je pravi primjer kako jedan investitor, pored zadovoljenja svog ekonomskog interesa, može da doprinese i razvoju lokalne sredine-istakao je Stjepčević.
Izvršni direktor turske kompanije Global Ports Holding, koja je organizovala polumaraton, Saygin Narin, kazao je da kao društveno odgovorna kompanija žele da doprinesu promociji sporta, sportskog turizma i zdravih stilova života, da približe Crnu Goru kao turističku destinaciju gostima iz Turske, doprinesu produženju turističke sezone i razvoju lokalnih zajednica.
Sredstva od startnine u iznosu od 5.000 eura donirana su Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru.
Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom opštine Kotor i uz podršku Atletskog saveza Crne Gore i Fakulteta za sportski menadžment Univerziteta Donja Gorica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code