Na Gospi od Škrpjela izložba Marije Kapisode i luminacija

Na Gospi od Škrpjela izložba Marije Kapisode i luminacija

1002
0
Podijeli

Izložbu crteža u kombinovanoj tehnici pod nazivom „Život“ Marije Kapisode, profesorke sa Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, organizuju u nedjelju, na ostrvu Gospa od Škrpjela, Galatea Gallery iz Podgorice i Biskupski Ordinarijat Kotor – Župni ured u Perastu.Crte Marija Kapisoda

Marijine grafike i crteži predstavljaju zaokruženo estetsko – likovno tkivo, saobraženo elementima karakterističnim za izražajne reference ovih specifičnih likovnih disciplina, napisala je u predgovoru kataloga izložbe istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković:

Picerija i restoran

– Dok je na crtežima, koji predstavljaju grafičke predloške ili samostalna likovna djela, notirala neposredne utiske, na grafikama je postupnim kreativnim procesom uobličila svoja likovna promišljanja. Kao projekcija neposredne impresije, spontanosti i senzibiliteta crteži pokazuju skladan odnos između doživljaja prirode i unutrašnje vizije, koji su vizije, koji su stvaralačkom katarzom materijalizovani u likovna djela osobenog i prepoznatljivog rukopisa.

Izložbu u Pomirdbenoj dvorani na ostrvu Gospe od Škrpjela, u nedjelju 14. avgusta u 20.30 sati otvoriće direktor JZU OB Kotor, Prim. dr Ivan Ilić.

Isto veče nakon otvaranja izložbe u 21 sat, uoči Blagdana Velike Gospe, Peraštani priređuju tradicionalnu luminaciju na Ostrvu.

Prevoz brodićem do ostrva je planiran neposredno prije otvaranja izložbe – na obali ispred Crkve sv. Nikole u Perastu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code