Na graničnim prelazima sa Hrvatskom i BiH bez čekanja

Na graničnim prelazima sa Hrvatskom i BiH bez čekanja

1
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_kobila granicni prelazU susret Novoj godini na dva granična prelaza Crne Gore sa Hrvatskom, Debeli Brijeg i Kobila, kao i Sitnica sa BiH očekuje se pojačan promet. Sve granične služne su spremne za mogući veći ulazak u Crnu Goru, s obzirom na doček Nove godine koji se organizuje na otvorenom u Herceg Novom, Kotoru, Budvi, Baru, Podgorici…
Kako u Graničnoj policiji kažu za Radio Jadran, veće gužve očekuju najviše 31. decembra, ali i ostalih dana praznika, naročito iz zemalja bivše Jugoslavije.
Inače, na 7 graničnih prelaza u Boki tokom proteklog rimokatoličkog Božića nije bilo većih zadržavanja. Ostvaren je skoro isti promet kao prošle godine, saopšteno je našem radiju iz Granične policije Herceg Novi.
Od 22-25. decembra na graničnim prelazima u Boki registrovano je 22.694 putnika i 7757 vozila, što je za 0,1% odnosno 4,9% manje u odnosu na uporedni period prošle godine.
Manje frekventni prelaz Kobila sa Hrvatskom ostavrio je veći promet vozila i putnika za 73,6% odnosno 57,7%. Na graničnom prelazu Sitnica registrovano je 3.079 putnika i 1.365 vozila, što je za 4,5% odnosno 4,7% više u odnosu na isti period prošle godine.
Najfrekventniji prelaz u Crnoj Gori, Debeli brijeg, iskoristilo je 19.043 putnika, i 6.026 vozila, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za oko 2%.

1 komentar

  1. Zasto na Sitnici autobus ne kontrilisu u posebnoj traci nego svi moraju da cekaju dok se svaki dokument putnika iz autobusa skenira tako da se nekada duze ceka na granici nego sto se vozi do nje? Pitajte nekoga iz Policije oko toga !

Ostavite komentar

*

code