Početna Društvo Na graničnim prelazima veće gužve tek u drugoj polovini juna

Na graničnim prelazima veće gužve tek u drugoj polovini juna

0

Na sva 4 granična prelaza u Herceg Novom, počev od Debelog brijega, Sitnice, Konfina kao i luke Zelenika, još uvijek nema velikih gužvi, a kontrola putnika i vozila traje u prosjeku maksimalno 20 min, kazali su Radiju Jadran u ispostavi Granične policije na Debelom brijegu.

Pojačan intenzitet saobraćaja evidentan je za sada u jutarnjim i predvečernjim časovima, kao i vikendima, a veće gužve očekuju se u drugoj polovini juna.

Na svim graničnim prelazima evidentno je povećanje broja lica i vozila.

Na najprometnijem graničnom prelazu, Debeli brijeg, proteklog vikenda evidentirano je 14.907 lica i 3.398 vozila, što je za 1,3% više, odnosno 2,3% manje u odnosu na isti period prošle godine.

Drugi granični prelaz Konfin iskoristilo je 2.269 lica sa 687 vozila, što je procentualno 68,7% odnosno 44,9% više u odnosu na uporedni period prošle godine.

Na graničnom prelazu Sitnica evidentirano je 5.251 lice i 1.646 vozila, što je povećanje od 9,6% odnosno 3,9% u odnosu na prošlu godinu.

Na vezovima luke u Zelenici trenutno je 18 plovila, a registrovano je 79 lica, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje od 200% kad je riječ o plovilima i 192,5% kad je riječ o licima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code