Početna Oko nas Budva Na graničnom prelazu “Luka Budva” za četvrtinu manje putnika i plovila nego...

Na graničnom prelazu “Luka Budva” za četvrtinu manje putnika i plovila nego lani

2

Najfrekventniji granični prelazi u nadležnosti Regionalnog centra granične policije Jug, u špicu turističke sezone su prema Albaniji i Hrvatskoj, odnosno Sukobin i Debeli brijeg, na kojima su i zadržavanja znatna, posebno na ulaznim trakama.

“Prema izvještaju iz jula ove godine, samo u jednom danu na graničnom prelazu Sukobin bilo je između 25 i 28 hiljada putnika, dok je ta cifra na Debelom brijegu veća i iznosi preko 30 hiljada putnika- kazao je za Radio Budva zamjenik načelnika Regionalnog centra granične policije-Jug, viši policijski inspektor i klase Jozo Lukolić.

Najveći broj putnika na tivastkom eerodromu u julu bio je 12,5 hiljada, a aviona 124, dodao je Lukolić.

Prema statističkim podacima za jul ove godinu, ukupan broj putnika koji je prešao granični prelaz Sukobin je 434.330, odnosno 105.054 vozila, dok je na graničnom prelazu Debeli brijeg evidentirano 736.928 putnika i 199.699 vozila.

Prema njegovim riječima na graničnom prelazu Luka Budva tokom jula je evidentirano smo 62 putnika i 94 plovila, što je u odnosu na prošlu godinu u istom periodu manje za 24,27% , odnsno 24,80%.

2 Komentari

  1. Znaci nikad gori Avgust se ne pamti u Herceg Novom po broju turista i kvalitetu istih. Da se skoro u svakom trenutku u popodnevnim satima moze naci parking u centru (Njegoseva) je nesto sto nije bilo nikad. Mada i ovo ogranicenje normalnim ljudima na dva sata parkiranja da bi se osiguralo mjesto onima sa mjesecnim kartama jer oni imaju pravo da se parkiraju po cijeli dan je naj gluplja stvar koja postoji i jedini smo parking na svijetu koji je za neke ogranicen a za neke ne. Da se ovako nesto u Americi uvelo kako bi pale tuzbe za segregaciju i ravnopravnost dok kod nas svi cute.
    Pih

    10
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code