Na graničnom prelazu Vitaljina-Kobila gužva na crnogorskoj strani

Na graničnom prelazu Vitaljina-Kobila gužva na crnogorskoj strani

4
Podijeli

Na graničnom prelazu Kobila sa Republikom Hrvatskom i Evropskom unijom posljednjih par dana su gužve, a čeka se skoro sat, žale nam se pojedini vozači koji imaju svakodnevne transfere gostiju. Slična je situacija i danas, na ulazu u Crnu Goru u koloni je stalno 40-tak vozila, tvrde oni.

Kako su Radiju Jadran kazali u graničnoj policiji, zadržavanja su oko pola sata, jer je veliki promet vozila i putnika. Na tom prelazu u funkciji je i dalje samo jedna ulazna i jedna izlazna traka.

Picerija i restoran

Na graničnim prelazima sa Hrvatskom-Debeli Birjeg i BiH-Sitnica promet vozila i putnika u junu veći je za oko 13% u odnosu na maj.

Podsjećamo, granični prelaz Vitaljina, na staroj lokaciji, otvoren je ovog ljeta samo privremeno. Novi, vijedan preko 3 milioan eura, gradi se nedaleko kod raskrsnice prema Prevlaci. Radovi će biti nastavljeni nakon ljetnje turističke sezone, najavili su ranije Radiju Jadran iz hrvatskih resornih Ministarstava.

Prelaz preko Vitaljine na dosadašnjoj lokaciji je nešto uslovniji nego proteklih godina. Postavljene su kontrolne kabine na samom putu, na bijeloj traci, kao i električna rampa, koje ranije nije bilo. Kompjuterski sistem ima bolje napajanje električnom energijom. To je valjda i razlog što su kraća zadržavanja na hrvataskoj strani od onih na crnogorskoj.

4 Komentari

  1. Ja Sam Dana’s imao dve voznje preko kobile tivat-cilipi-tivat na nasoj granici Sam na izlazu cekao 7-8 minuta a u povratku 15 minuta dok Sam na hrvatsko strani bio u koloni od 50 Tak vozila I cekao skoro pun sat. ???

Ostavite komentar

*

code