Početna Turizam Na hercegnovskoj rivijeri posjeta bolja za 15% od lanjske

Na hercegnovskoj rivijeri posjeta bolja za 15% od lanjske

6

Dobra turistička posjeta u avgustu se nastavlja, pa u svim vrstama smještaja u Herceg Novom odmara 33.301 gost, ili 15 odsto više nego istog dana lani.

U hotelima i dalje bilježe značajno više turista nego protekle godine, pa je prema evidenciji TO Herceg Novi na ljetovanju 7.630 gostiju, ili čak 30 odsto više.

U privatnom smještaju je takođe bolja posjeta u odnosu na protekli mjesec, kao i prošlogodišnji 23. avgust. U domaćinstvima je registrovano 25.611, što je 11% bolje neko lani.

U autokampovima opada posjeta i u njima je svega 60 kampera, ili 32% manje.

Očekivanja za septembar i oktobar su optimistična, kaže nam menadžer u TO Herceg Novi,  Dalibor Vuković:

-Imamo visoka očekivanja u septembru. Ako vrijeme posluži biće i oktobar dobar. Struktura gostiju koju očekujemo u tom periodu, biće pretežno gosti iz Zapadne Evrope, pošto je takav trend. Na to utiče i početak školske godine u regionu. Naš marketing je bio usmjeren ka tome da u tom periodu privučemo goste iz Zapadne i Sjeverne Evrope, kada nisu velike gužve u gradu, a on pruža sve što je potrebno – ističe Vuković.

6 Komentari

  1. Koji vrh, tamo nedje od 70 i neke – svaka sezona za xy% bolja od prosle… po toj statistici nama godisnje kroz grad prodje sad vec skoro 100 miliona ljudi, bolji smo od Monte Karla i Monaka zajedno, alo!

    31
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code