Početna Društvo Na izložbi cvijeća preko 50 izlagača cvijeća i ručnih radova, neki otkazali...

Na izložbi cvijeća preko 50 izlagača cvijeća i ručnih radova, neki otkazali zbog gripa

12

U petak će u okviru 51. Praznika mimoze, u hotelu Vojvodina u Igalu biti otvorena izložba cvijeća, koja ima tradiciju od 42 godine. Okupiće 25 izlagača cvijeća i 30 sa ručnim radovima, čajevima, zanimljivim umjetninama…

Izložbu će otvoriti književnica i slikarka iz Herceg Novog, Snežana Vukićević Čvoro.

Međutim, ove godine će biti manje izlagača, kaže za Radio Jadran organizatorka, Jovana Matković:

-Na žalost, neće biti onoliko izlagača koliko nam je najavljeno u početku, zbog gripe. Otkazala su 4 velika izlagača zbog zdravstvenih problema. Inače, najviše izlagača je iz Srbije, pa iz Crne Gore, BIH i Albanije. Imali smo najavu i za izlagače iz Sjevrne Makedonije, ali su i oni otkazali iz privatnih razloga – ističe Matković.

Na izložbi će biti zastupljene samo dvije cvjećare, a ostali će biti proizvođači. Za razliku od prvobitnog koncepta kada su izložba cvijeća u okviru Praznika mimoze činili isključivo maštovit, čudesni aranžmani, posljendjih godina zastupljene su samo sadnice ukrasnog bilja, eventualno aranžmani od suvog cvijeća.

-Prilagođavamo se tražnji na tržištu. Jedne godine smo probali sa aranžmanima, ali kako su ih proizvođači prvog dana postavili tako su ih i vratili. Prosto nema interesovanja za kupovinom aranžmana. Takođe, jednom smo u Titovoj vili isto prošli. Moramo shvatiti da ljude kada plate zakup prostora, potroše novac da dođu, prođu granicu, ne možemo opterećivati dodatnim troškovima koji su za njih gubitak u neku ruku – navodi Matković.

Nekada je izlagačima bio plaćen put, smještaj, obezbijeđene karte za maskebal, dnevnice i imali su rašta da dođu, ali od 90-tih godina je sve drugačije, dodaje naša sagovornica.

Izložba cvijeća u hotelu Vojvodina, će trajati od prvog „Mimozinog“ vikenda, odnosno u petak, subotu i nedjelju od 9 do 19 časova.

12 Komentari

 1. Ma kakav praznik mimoze to je vasar sada a ne praznik, grad raskopan sa svih strana , otvarqnje praznika sa Lepom Brenom, tradicionalbo otvaranje prva subota u februaru pomjereno nakpn toliko god tradiciji , i jos povrh svega blokade u saobracaju radi drugih novonastalih dogadjaja pa to ne lici na nikakav praznik ….lici na vasar i cirkus. Pi , sve gore i gore u ovom gradu…

  3
  2
 2. Najlakše je ovako kritikovati i pljuvati kada se može anonomno, zašto ne ostavite poruku direktno da se vidi ko ste. A cvijeća po gradu nema zato što naš,, narod” gleda svaku priliku kako da ukrade nešto ili slomi.

  2
  1
 3. Nijesu sposobni zasaditi jedan cvijet po parkovima, umjesto cijeli grad da cvjeta i liči na feštu i izložbu cvijeća , nailaze na polomljene trotiare i iskopane ulice. Grad koji polako nestaje i sve više liči na vašarište koje nema nikakvog smisla . Trotoarima zasadili ,,mimoze” kojima tu nije mjesto, jer prvo morate čuvati oči, a parkovi više liče na napuštena staništa. Klupe jiz stepenište Kanli kule ,sve promašaj do promašaja.

  4
  3
 4. Više džidža bidža nego cvijeća! Dosta je. Ako niste sposobni, dajte drugima koji znaju da organizuju sve to, ili jednostavno, ugasite, kao što pomalo ali sigurno gasite i sam Praznik mimoze.

  19
  3
 5. Mjenjajte ime!
  Na izlozbu cvijeca ovo ne lici.
  Svaka cvjecara vanka je kvalitetnija od NASE IZLOZBE!
  CVJETNI ARANZMANI U DOMACOJ RADINOSTI, ili slicno tome.
  Kakav je problem da se to preimenuje?

  21
  3
 6. Bravo Potpuno si pravu.Sjecate se nekad kad je dolazilo inostranstvo:Holandija Italija Madjarska itd.Onda je kako su se prilike mjenjale i inostranstvo postalo drugo:Hrvatska Bosna Srbija Makedonija.Evo sad ni to.Vjeruj kako je krenulo pitanje je oce li doc i svi oni pjevaci koje su najavili.Ma i ne moraju.Uvjek su tu Egzodusi.
  A ovo je blam

  27
  4
  • Narod nije zainteresovan. Nije bitno ko dođe, lijeno im je izaći vani. Samo pored kompjutera i kritukuj.Znaš li uraditi šta? Znam kritikovati, dosta je.

   6
   5
 7. Dajte,uozbiljite se vec jednom.Ovo nije nikakva “Izložba cvijeća” već obićna pjaca. Prodaja sadnica i džidža-bidža.Od nekadasnje Izložbe nije ostalo ni I.Zašto to tako i ne organizovati.”Pazar cvijetnog i voćnog rasada i ostalih potrebština”.Ali zvuči loše.Pa zašto onda ne organizujete nešto drugo ili uložite više para,više truda i više znanja pa napravite izložbu cvijeće koja će to i biti.Ako ništa od toga ne možete,jednostavno recite da tog segmenta u Mimozi više nema i gotovo.Manja je to sramota .

  44
  4
   • Vrlo rado. Ali nisam u vlasti i nisam preuzeo odgovornost ni za ovo.Draga Saro,pretpostavljam da ste uklljučeni u organizaciju pa vas ovakva mišljenja pogađaju.Šta se može.Istina boli a kada neko želi da se pita mora biti svjestan i svojih mogućnosti.Prema tome,vaša reakcija je izraz nemoći i ,nažalost,dokaz da je ovo što pripremate vaš krajnji domet.

    15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code