Na Kanli kuli 8. i 9. septembra košarkaški spektakl 3×3 Montenegro

Na Kanli kuli 8. i 9. septembra košarkaški spektakl 3×3 Montenegro

8
Podijeli

Za razliku od kulturno zabavnih programa, pozornica tvrđave Kanli kula poslužiće prvi put i kao teren za košarkaški turnir. Organizacija 3X3 Montenegro (zvanični organizator ovih turnira u Crnoj Gori) prvi put u Herceg Novi priprema košarkaški turnir po FIBA pravilima. On će biti upriličen 8. i 9. septembra na staroj tvrđavi, od 17 h.

Jedan od osnivača 3X3 Montenegro, Milorad Šutulović za Radio Jadran priča da je ovo posljednji turnir u Crnoj Gori, budući da su do sada već imali 4 u drugim gradovima Crne Gore.
Ustvari, 3×3 turniri su utakmice sa 4 igrača, od kojih je jedan rezervni. Dobili su licencu FIBE za organizaciju, pa je FIBA pokrovitelj, kao i Košarkaški savez Crne Gore, pojašnjava Šutulović:

Picerija i restoran

“Ovo je prvi put da je riječ o profesionalnom turniru na FIBI-nom košu i podlozi i po FIBI-nim pravilima, sa posebnom loptom kojm će biti igrano i na Olimpijadi. Ujedno, Herceg Novi prvi put ima ovakav turnir i to sigurno na najatrkativnijoj lokaciji do sada, jer su održana već 4 turnira, ali na Kanli kuli očekujemo zaista spektakl”, vjeruje Šutulović.

Ono što se odmah postavlja kao pitanje je kako će neki košarkaški teren biti “uglavljen” na ne baš veliku pozornicu ? No Šutulović kaže da ništa nijesu prepustili slučaju, jer bit ovakvih turnira je upravo da se održavaju na što “neobičnijim” mjestima, odnosno da se ta FIBI-na podloga postavlja tamo gdje se “najmanje očekuje”:

“Mi smo već bili na Kanli kuli i napravili mjerenja. Poenta je da se ne postavlja čitav, već samo polovina terena, 15 x 11 m, što neće biti problem, jer “teren” može stati na binu. Sa druge strane vjerujemo i da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta, tim više što je ovo posljednji turnir za ovu godinu u Crnoj Gori”, kaže Šutulović.

Već je prijavljeno 15-ak ekipa, a riječ je o najboljim crnogorskim, kao i ekipama zemalja iz regiona. Međutim, zbog velikog interesovanja, organizatori su odlučili da turnir bude otvorenog tipa, tako da mogu učestvovati svi stariji od 16 godina.
“Dobar je i nagradni fond, jer pobjednik dobija 1.500 eura, dok će drugoplasiranom pripasti 500 eura. Najbolje ekipe iz Crne Gore, njih 9, već su prijavljene, kao i ekipe iz Srbije, Kosova, Albanije, a očekujemo da ćemo postići dogovor i sa ekipom iz Splita”, dodao je on.

Iz Herceg Novog je prijavljena jedna ekipa do sada, sačinjena od igrača ABS Primorje, koji su već učestvovali na ovim turnirima, ali, želja organizatora je da se prijavi još Novljana. Šutulović kaže da se još nijesu odlučili za format između 16 ili 24 ekipe, što su propozicije FIBE. Ukoliko se prijavi 16 timova, biće raspoređeni u 4 grupe po 4 tima. Odigraće se grupna faza prvog dana, zatim drugi dio grupne faze drugog dana kao i nokaut faza, odnosno četvrtfinala, polufinala i finala.

Osim igranja košarke, na turniru će biti i drugih sadržaja – takmičenja za publiku, revijalni meć sa najmlađim učesnicima, te plesne grupe koje će zabavljati publiku između mečeva i u tajm autima.

Projekat je ponuđen Opštini Herceg Novi, koja ga je prihvatila uz pomoć JUK Herceg Festa, te Turističke organizacije, koja je dala donaciju. Naš sagovornik kaže da je u ugovoru precizno naglašeno da je riječ o “poslovnoj tajni”, tako da nije mogao kazati koliko je koštala organizacija. U svakom slučaju, kotizacija za klubove je 30 eura.

Prijave se mogu obaviti do 7. septembra, na mejl 3X3montenegroevents@gmail.com ili na broj telefona 067 551 786.

Turniri su ove godine održani u Podgorici, Baru, Rožajama i Bijelom Polju. Voditelj programa je Marko Lubarda Random, koji je dio rep grupe Džej Džej Okoča.

8 Komentari

 1. Koraca idealan prostor za košarkaške turnire zjapi prazna, a isti se organizuju na Kanli kuli? Prošle godine su bile upitne manifestacije na Kuli zbog velikog oštećenja, a sada će se organizovati utakmice?
  Ima li kraja, sramota za sve građane. Šta je sledeće, ukidanje skola, pa nek se uhvate za ruke razne Miće i igraju ringe jaja. Godina imam dovoljno, obrazovanja takodje (mnogo više od većine tih novih na polozajima) da mogu ocijeniti da će ovo rukovodstvo grad i građane dovesti na najniže grane

  6
  1
  • Ne mlati prazne!Najbolje da Simonidi i njenim poltronima takvim kao ti damo upravljacku palicu u ruke…Tacno znam ko ovo pise i ko oce da umanji Konjevicevo djelovanje. Bolje bi bilo da primiris da ne bi otkrio tvoj identitet.
   Mica ne obaziri se na ove mangupe , svaka cast i na boks mecu i na 3×3 !

   3
   1
 2. Zašto Kanli kula ?
  Pa Sportska dvorana na Igalu je ljeti gotovo neupotrebljiva jer klimatizacija troši struje toliko da je neisplativo paliti. Zimi su treninzi i utakmice u “ledenoj dvorani”, a plivajući parket je posebna priča.
  Svaki sport u sali je ekstreman. Sve to dobro zna i Mića koji je bio neki faktor tamo.
  Hvala Energoprojektu i odgovornima, a i ptice na grani znaju ko se sve okoristio.

 3. E moj Roki dje ti zivis.
  Pa u predizbornoj kampanji demokrata je vec provaljeno kome su obecali prosireni parking na Karaci , kosevi idu na teren pored stare skole u Srbini … Ovo vise i ptice na grani znaju…

  15
  1

Ostavite komentar

*

code