Početna Društvo Na Karači umjesto košćele drvored, možda i klizna kapija

Na Karači umjesto košćele drvored, možda i klizna kapija

7

Prilikom uklanjanja trulog, starog stabla košćele na Karači polovinom juna oštećena je betonska ograda košarkaškog terena. Iz Komunalnog stambenog obećali su tada da će ograda biti sanirana u najskorijem roku, ali to još uvijek nije urađeno.

Po riječima v.d. direktorice ovog preduzeća, Jasmine Konjević, došlo je do promjene plana, pa iz lokalne uprave sada žele da na mjestu stare košćele, ali i duž ograde, posade još drveća na mjestima gdje je moguće probijanje betona.

– Tek kad se to završi, da nam je ne bi ponovo oštetili mi ćemo postaviti ogradu. Ostalo je samo da se dogovorimo sa njima, jer treba odlučiti  vraćamo li u prvobitno stanje ili postavljamo kliznu kapiju. U svakom slučaju, završićemo. Što se nas tiče, mi možemo odmah, ali čekamo njih, jer sjutra ako oni ponovo ulaze sa nekom mašinom da  posade stabla, plašim se da ponovo nešto ne oštete – objašnjava ona.

Konjević je kazala da na ove radove ne utiče zabrana, jer je to posao koji će radici Komunalno-stambenog završiti za par sati.

Ona je informisala da će danas biti okončan drugi krug košenja gradskih naselja, na redu je novo košenje magistralnog pojasa i treći krug košenja.

Protiv surlaša tokom sezone samo hemijskim sredstvima

Kada je riječ o borbi protiv surlaša, u Komunalno-stambenom rade redovna tretiranja, koliko je moguće, ali kišni period uticao je na dinamiku tog posla, navodi Konjević.

Sada nije preporučljivo raditi dendrohirurgije, pa u ovom preduzeću za te aktivnosti čekaju jesen. Dendrohirurgije u gradu, na privatnim posjedima, trenutno radi samo firma Eko plant.

Konjević kaže da se tretiranja još uvijek rade hemijskim sredstvima, prskanjem u krošnju stabla, kao i da injektiranje još nije počelo, jer preparata za tu vrstu zaštite nema na tržištu.

7 Komentari

  • Mozda dobar kadar za sadjenje, al sto se tice ove akcije oko surlasa svi koji su se oglasili, cak i uz sav trud ne mogu da sakriju koliko zrace letargijom. Potpuno neenergicno, samo izgovor bez uzimanja u obzir eventualnog resenja. Prednjaci ona Matkovicka sa izjavom: “necemo mi valjda zalivat” – govoreci o tome da bi se spasile palme u parku Boke injektiranjem neophodna je voda stablu. Pa evo ja se dobrovoljno prijavljujem dacu od plate za cistjeru jednom u deset dana – rado! Onaj ko nije spreman da se malo iscima za tako lijepu i vaznu tradiciju koja krasi grad ne treba da ima fotelju u tom sektoru i tacka! A realno nije ni ocekivat za kadar iz Sabca da im je stalo do palmi..

 1. Nisu mogli radit drenohirurgiju zbog kisa, a sad kad kisa nema, nije preporucljivo, pa cekaju jesen (i da pocnu kise) pa da onda opet ne mogu. Treba uradit drenohirurgiju u komunalnom stambenom za pocetak, tamo je najvise surlasa izgleda.

  29
 2. Nema preparata na kom trzistu? Opstine Herceg Novi, drzave Crne Gore, Balkana, Evrope ili svijeta? Sta ce raditi s parkom Boke s obzirom da surlas najvise napada u ljetnjem periodu, oce li se pustit da propadne fond tamo skroz? Dajte novinari malo ostrija pitanja, kakvo je ovo prenosenje ovih plitkih opravdanja?

  22
 3. sad nema preprata, prije 15 dana niste znali kako da probusite rupe, a u parku boke do kraja ljeta nece ostat ni jedna palma, posto ih barem 5 ima u poodmakloj fazi. A vi samo lagano, parazitirajte na toj plati koju vam mi gradjani davamo i trazite izgovore kao i do sad. Jos malo pa ce vam izgovori zvucat – danas je petak, sutra je subota, mada ni ovi nisu daleko od toga

  21
  1
 4. Najbilje srusitrle i ono ograde sto je ostalo.Ma,i Karacu srusite.Bio bi to dobar plac za nekoga.Alo,sezona je.Grad u haosu.Porusena Karaca,smece,semafor,kanalizacija,setaliste….Hoce li neko reci o cemu se radi.Ponavljam:treci je jul gospodo.

  24
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code