Početna Kultura Na konkursu za osnovce CDPR-a pohvala za OŠ “Ilija Kišić”

Na konkursu za osnovce CDPR-a pohvala za OŠ “Ilija Kišić”

1

Učenica 8. razreda OŠ “Ilija Kišić”, Katarina Jablan dobila je pohvalu žirija za likovne radove, na 18. nagradnom konkursu za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori, koje povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja – 31. maja, organizuje Crnogorsko društvo za borbu protiv raka.

Žiri je za kvalitet likovnih radova pohvalio i njenu školu, saopšteno je iz CDPR-a.

Tema konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola u Crnoj Gori u vremenu od 10. aprila do 15. maja bila je: „Moje veliko NE za duvan, pušenje i bolesti pluća”.

Pristigao  je veliki broj radova, posebno likovnih, đaka iz mnogih osnovnih škola u Crnoj Gori, ali nije bilo radova podgoričkih osnovaca.

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: akademska grafičarka Seida Belegović, akademska slikarka Milena Perović i sekretar CDPR-a Domagoj Žarković dodijelio je prvu nagradu učenici 9. razreda OŠ „Maksim Gorki” iz Podgorice Moreni Marković, dok je drugu nagradu dobila učenica 7. razreda OŠ „Kekec” iz Sutomora Anelj Nassyrova.

Treću nagradu zaslužila je Mina Roganović iz OŠ „Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića.

Uz Katarinu Jablan, pohvalu je dobio i učenik devetog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana Milo Šekularac.

Žiri za literarne radove u sastavu: Svetlana Sekulić, Hatema Kajošaj i Mersiha Sijarić, profesorke maternjeg jezika i književnosti, od prispjelih literarnih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisala Vladana Lalatović, učenica osmog razreda OŠ „Olga Golović” iz Nikšića. Druga nagrada dodijeljena je Ivi Parači, učenici devetog razreda OŠ „Njegoš” sa Cetinja, dok je treću nagradu zaslužio Nikola Vučković, učenik šestog razreda OŠ „Ratko Žarić” iz Nikšića.

Pohvale su dobili Nikolina Nikolić, učenica sedmog razreda OŠ „Savo Ilić” iz Dobrote – Kotor i Vlado Lalatović, učenik osmog razreda OŠ „Olga Golović” iz Nikšića.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code