Na konkusu CDPR-a nagrađene i dvije učenice iz Herceg Novog

Na konkusu CDPR-a nagrađene i dvije učenice iz Herceg Novog

2240
0
Podijeli

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, tradicionalno povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja – 31.maja, organizovalo je 16. nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Tema Konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola, od 10.aprila do 15.maja, bila je: „Molimo mame i tate da ne puše, jer nas dimom guše”.

Picerija i restoran

Žiri za literarne radove u sastavu: Violeta Mrdović, Dragana Baletić i Ivana Ulcinjak, profesorke maternjeg jezika i književnosti, od prispjelih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisala Tea Radulović, učenica petog razreda OŠ „Sutjeska” iz Podgorice. Druga nagrada dodijeljena je Andrei Vukčević, učenici sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Podgorice, dok je treća nagrada dodijeljena Jovani Svrkoti, učenici sedmog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi.

Specijalnu nagradu zaslužila je Nikolina Damjanović, učenica sedmog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi, inače štićenica Doma „Mladost” u Bijeloj.

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: Seida Belegović, akademska grafičarka, Milena Perović, akademska slikarka I Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove sa Konkursa. Prvu nagradu didijelio je Lidiji Adrović, učenici osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Podgorice, a drugu Mini Stojanović, učenici šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana. Treću nagradu dobila je Ksenija Otašević učenica petog razreda OŠ „Oktoih” iz Podgorice.

Pohvale su zaslužile: Emra Ajanović, učenica sedmog razreda OŠ„Mihailo Žugić” iz Odžaka – Pljevlja, Ana Cicmil, učenica osmog razreda OŠ „Pavle Rovinski” iz Podgorice, Martina Žurić, učenica osmog razreda OŠ „Vuko Jovović” iz Danilovgrada, kao i Sara Kovačević učenica sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić” i Mia Đoković, učenica petog razreda OŠ „Štampar Makarije”, obje iz Podgorice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code