Početna Naslovna Na kraju glavne sezone u Herceg Novom 13% više turista, podsezona obećava

Na kraju glavne sezone u Herceg Novom 13% više turista, podsezona obećava

11

“Drži” se sezona na hercegnovskoj rivijeri, pa je i posljednjeg vikenda avgusta ne samo bolja posjeta od lanjske, već je bilo i biće još manifestacija i zabave, od Kamenara do Igala, koje obogaćuju ponudu.

Herceg Novi, koji je u julu i početkom avgusta bilježio pad posjete zbog manje gostiju u domaćinstvima, može se pohvaliti da u podsezonu ulazi sa 25.000 turista. To je za 13 odsto više nego lani.

Prema evidenciji TO Herceg Novi u hotelima boravi 6.522 gosta, što je 23 odsto više, a kod stanodavaca u sobama, apartmanima i vilama, prijavljen je 18.421 gost, što je 10 odsto više. U auto-kampovima odmaraju 62 strana turista.

Očekivanja su da će s nižim cijenama za 20 do 30 odsto, te ako vrijeme posluži, turista biti dosta u naredna dva mjeseca.

Inače, oni koji odmaraju ili su samo na dan- dva na heregnovskoj rivijeri mogli su da budu na fešti na skalama, ili u Bošićima. Mnogi i na moto skupu na ušću Sutorine. Koliko god bili bučni sa dvotočkašima, s kraja Igala su dvije noći odjekivali i prijali zvuci dobrog starog roka, prkosili regulama, tražeći “kap” slobode…Moto skup je bio i pandam glasnoj, često neartikulisanoj svirci proteklih ljetnjih večeri, koja je parala uši, pa ni vatrometi nijesu ublažavali nego pogoršavali utisak.

Mada, na iznenađenje mnogih, ovih večeri u Igalu se, kao u dobra stara vremena, u jednom od restorana plesao fokstrrot, cha cha cha, rumba …

Sezonu će “produžiti”, sasvim sigurno izuzetnim muzičkim i likovnim programima za koji dan i 13. Hercegnvski strip festival.

11 Komentari

 1. hoće li neko stati u kraj zatvaranju prilaza i privatizaciji obale od strane DPS močnika,ovo je stašno.”zabranjen prilaz plaži od 22,00 do 8.00″!!!!!??????????????????

 2. Nismo mi bili u novi pa nam vi recite kakva je sezona bila 😉
  Pa jedno 35% slabija od prosle sezone sig.
  Ali je sreca sto imamo jaku državu, pa se nece osetiti mnogo na suvi leb !!

  5
  1
 3. Fino da ima više turista, a dali su ovi brojevi tacni vidjecemo u novembru, ili januaru hoće li Novljani trošiti više novca zaradjenog u sezoni….ili samo pustos na ulicama, radnje zatvorene i kafane prazne.ceka se maj.

  17
 4. Muslim da je grad i opština bio nedovoljno čist. Da su gradajw službe slabo radile. .pisebno u zoni JP MD i magistralnom pojasu. Ovoliko dra a od magistrale do mora biše nema niđe.

  17
  3
 5. PODSEZONA?
  Ja najviše volim nadsezonu ali međusezona mi nekako vazda padne nisko pa se trudim da budem visoko. Ali obećava,obećava, biće bolje …

  26
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code