Početna Društvo NA “KRPLJENJE” VODOVODNIH CIJEVI TREBA ČEKATI DANIMA I MJESECIMA

NA “KRPLJENJE” VODOVODNIH CIJEVI TREBA ČEKATI DANIMA I MJESECIMA

0

Kvarovi na vodovodnoj mreži u Herceg Novom su svakodnevni, a dok nadleži krenu sa identifikovanjem havarije i sanacije desi se da voda otiče nekontrolisano i po nekoliko dana.

Starograđani, sa Trga Belavista apeluju na nadležne da se konačno nešto preduzme sa vodom koja otiče oko fontane još od decembra prošle godine.
Načelnik Komunalne policije, Zoran Bijelić, kaže nam da je tek 27. februara ustanovljeno da je došlo do kvara na vodovodnoj mreži, neposredno uz gradsku česmu, te da je hercegnovskom “Vodovodu” izdat nalog da u roku od 7 dana popravi cijev.
“Nama je danas iz Vodovoda saopšteno da su detektorom identifikovali kvar, te da bi sjutra trebalo da počnu sa sanacijom. Vjerujem da nije riječ o velikom kvaru, mada takvu povratnu informaciju nemam, i u tom slučaju to bi trebalo da bude sanirano sjutra tokom dana, ali pratićemo situaciju”, kaže Bijelić.
Drugi problem sa oticanjem vode, na stepeništu Danice Tomašević, 50 m prije zgrade Opštine, na koji sau ukazali mještani preko našeg portala, još nije riješen, iako je obećano. Bijelić ponovo uvjerava da bi oticanje vode na ovim skalinama trebalo da bude zaustavljeno takođe sjutra.
“Jutros je i na tom mjestu bila služba za detektorom za lociranje kvara, da se ne bi kopala cijela trasa oko cijevi, i sjutra ujutro trebalo bi da krene sanacija. Kad će sve biti završeno znaćemo sjutra”.
Prerma riječima mještana, voda na skalinama otiče nekontrolisano već tri mjeseca. Bila je “zaustavljena” jednom, međutim došlo je do pucanja cijevi na drugom mjestu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code