Na kupalištima i dalje voda odličnog kvaliteta, u Herceg Novom svuda prva...

Na kupalištima i dalje voda odličnog kvaliteta, u Herceg Novom svuda prva klasa

1
Podijeli

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 29. do 30. avgusta pokazali su da je na 92% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 8% kupališta bio K2 klase.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima odličnog  kvalitetna, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopštavaju iz JP Morsko dobro.

Picerija i restoran

Analize u Herceg Novom su pokazale odličan kvalitet K1 na svim lokacijama (ukupno 21 kupalište ) na kojima se prati mikrobiološki kvalitet morske vode.

Od ukupno 16 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta na njih 11, dok je na 5 kupališta voda bila K2 klase.

Na području opštine Bar voda je bila odličnog kvaliteta K1 na svih 12 lokacija na kojima se prati sanitarni kvalitet morske vode za kupanje i rekreaciju.

U Budvi, od ukupno 27 kupališta na njih 26 voda je bila odličnog K1 kvaliteta, dok je na jednom kupalištu voda bila K2 klase.

Slična situacija je  i u opštini Tivat, gdje je od ukupno 9 lokacija, voda bila K1 na njih 8, a K2 na jednoj lokaciji.

U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 14 lokacija dok je na jednoj lokaciji kvalitet bio klase K2.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code