NA ŠKVERU POČINJE JADRANSKA LIGA

NA ŠKVERU POČINJE JADRANSKA LIGA

258
0
Podijeli

jadranska-vaterpolo-ligaUtakmicama prvog kola večeras počinje regionalno vaterpolo takmičenje, Jadranska liga. Hercegnovski Jadran će u prvom kolu, u 19 sati, ugostiti imenjaka iz Splita. Primorac će u 21 sat u Rijeci igrati protiv Primorja. Novi klub u šestom izdanju regionalnog takmičenja je Branik iz Maribora, koji je zamijenio Triglav. Budva će zbog obaveza na kvalifikacionom turniru za plasman u Ligu šampiona meč prvog kola sa splitskim Poškom odigrati u srijedu.


U ostalim mečevima prvog kola sastaće se:Jug – Šibenik (18), Branik – Mornar (19) i Mladost – Medveščak (20.45).
Trofej brani Primorje, koje će i ove godine biti prvi favorit.U odnosu na prošlu sezonu, “Jadran” je oslabljen za osam igrača, jer nije bilo finansijskih mogućnosti da se stariji i iskusniji zadrže. Posljednji, klub je napustio golman Miloš Šćepanović, koji se već iskazao u Galatasarayu.U ekipu se vratio Luka Sekulić nakon jednogodišnjeg ugovora sa italijanskim Boljaskom, a iz Turske je stigao i Blagoje Ivović. Na Škveru je ove sezone i nekadašnji bek Jadrana Splićanin, Željko Kovačić, koji je prethodnu sezonu igrao u Francuskoj. U ekipi će biti i dva mlada talentovana gruzijska igrača Alexander Bitadze i Jakhaia Khvicha.
Jadran će ove sezone pored domaćeg Prvenstva i Kupa, nastupiti i u Evro kupu i Jadranskoj ligi. Prva dva meča igraće u bazenu u Igalu, 28. septembra u subotu dočekaće spiltski Jadran, 5.oktobra OVK Pošk, dok će treći meč biti prvo gostovanje i to dubrovačkom Jugu, 16.oktobra.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code