NA ŠKVERU UPIS NOVIH ČLANOVA U ŠKOLU PLIVANJA I VATERPOLA

NA ŠKVERU UPIS NOVIH ČLANOVA U ŠKOLU PLIVANJA I VATERPOLA

348
0
Podijeli

skolaplivanjaIako je prošlo ljeto, počinje upis novih članova u školu plivanja i vaterpola na bazenu »Jadran« na Škveru, za 2004.godište i mlađe.
– Djeca i roditelji ne treba da brinu, voda u bazenu se grije i 27 je stepeni. Takođe, topla je voda na tuševima, a svlačionice imaju podno grijanje. Kao i uvijek, u školu mogu da se upišu sva djeca od 5 godina pa naviše, koja znaju da se održavaju na vodi – poručuje jedina trenerka u »Jadranu« i prva žena trener u Crnoj Gori, koja je završila Fakultet za fizičku kulturu, odsjek plivanje, Željka Ivičević.

Ona za Radio Jadran objašnjava da škola radi cijele godine i članarina je 30 eura mjesečno. Poslije završene obuke plivanja, koja traje 6 mjeseci, djeca se selektiraju, odnosno usmjeravaju za dalju obuku za vaterpolo ili plivanje.
– Većina hoće vaterpolo i obično poslije šestomjesečne škole njih 10-tak budu prebačeni da treniraju vateropolo. Veoma mali broj ostane na plivanju – priča nam trenerka sa skoro 30-godišnjim iskustvom.
Željka Ivičević je praktično od svoje pete godine na bazenu na Škveru. Kod nje su obuku prošli istaknuti vaterpolisti i plivači »Jadrana« i reprezentacije: Vladimir Gojković, Aleksandar Ivović, Darija Pop, Jelena Dedeić, sestre Ćorović, a među mnogim drugim i plivač Matija Jauković, koji je 2009.godine oborio svjetski rekord na 50 m leptir stilom u malim bazenima za reprezentaciju Australije.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code