Na Luštici gori daleko od kuća, ali nepogodna meteo sutuacija prijeti

Na Luštici gori daleko od kuća, ali nepogodna meteo sutuacija prijeti

5
Podijeli

Požar koji je juče ponovno izbio u  zoni luštičkog sela Zabrđe i dalje je na nepristupačnom terenu, daleko od kuća i puta. Uz vjetar koji konstantno mijenja smjer otežano je gašenje, ali za sada situacija nije kritična, kazao nam je v.d. načelnik Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Zlatko Ćirović:

“U gašenju učestvuje samo protivpožarna avijacija MUP-a Crne Gore, (Air tractori), a mi smo pozicionirani oko kuća ispod požara, jer je nepristupačan teren i daleko od puta. Vjetar nam je najveći problem, jer konstantno mijenja pravac i ne znamo više kuda ide. On praktično “diktira” gašenje”, kaže Ćirović.

Picerija i restoran

Prema njegovim riječima, očekuju dolazak direktora Direktorata za vanredne situacije, Mirsada Mulića, kako bi zajedno sagledali situaciju i preduzeli neophodne radnje.

Ovakva situacija traje juče od podne, a vremenska situacija ne pogoduje gašenju, iako su objekti i ljudi za sada bezbijedni, ponavlja Ćirović.

5 Komentari

  1. Kada je trebalo da se ugasi vatra koja je malo tinjala, niko nije gasio, sada ce opet haos , ugrozavanje ljudi, kuca,pomagajte Hrvati, Nato,itd

    9
    4

Ostavite komentar

*

code